Zanimljivosti

Dubrovačka donacija razminirat će Krpanovo brdo

Konferencija - razminiravanje

Grad Dubrovnik je odlučio da će, povodom Feste Svetog Vlaha, na samoj večeri iz proračuna Grada Dubrovnika i gradskih tvrtki izdvojiti određeni iznos za razminiravanje područja Krpanovo brdo u Ličko-senjskoj županiji, kazao je danas gradonačelnik na konferenciji za medije na kojoj je sudjelovala i upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje ‘Hrvatska bez mina’, Đurđa Adlešić te ravnatelj HRC-a Dražen Jakopec.

Koliko će se novca izdvojiti za to, bit će poznato na samoj večeri.

Razminiranje u Dubrovačko neretvanskoj županiji je u završnoj fazi, te će ona 4. travnja, uz Međunarodni dan borbe protiv mina, biti proglašena čistom od mina – istaknuo je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranj, te dodao kako je ostalo za razminirati još 4 kvadratna kilometra u Konavlima i Dubrovačkom primorju od ukupno 14,5 četvornih kilometara koliko ih je bilo minirano ili minski sumnjivo tokom godina.

Dubrovačka donacija razminirat će Krpanovo Brdo koje se nalazi na području od Gospića prema Perušiću gdje uz minirano i minski sumnjiva područje svakodnevno do škole prolazi šezdesetoro djece – istaknula je Adlešić. Očekuje se kako će biti razminirano do kraja godine.

Pročitajte još

UZ DAN OČEVA Kreativna čitaonica ‘Tata i ja, prijatelja dva’

Dulist

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

Dulist

BLOG MUZEJA I GALERIJA KONAVALA SLAVI ROĐENDAN U 4 godine 720 ‘samoniklih priča’

Dulist