Sport

Dubravko Zrilić pronašao trenerski angažman u Njemačkoj

Dubravko Zrilić pronašao trenerski angažman u Njemačkoj

Legenda dubrovačkog nogometa Dubravko Zrilić novi je trener njemačkog niželigaša NK Croatie Karslruhe 1969 e.V..

Zrilićev angažman su u klubu hrvatskih ‘gajstarbajtera’ predstavili kao veliku i ekskluzivnu novost, pri čemu napominju kako je riječ o treneru s UEFA ‘A’ licencom te kordinatoru Hrvatskog nogometnog saveza za Nogometni savez Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo, 42-godišnji Zrilić legenda je dubrovačkog nogometa koji je ostvario respektabilnu karijeru u Hrvatskoj nogometnoj ligi te u inozemstvu. Nastupao je za HNK Dubrovnik, NK Split, NK Osijek, NK Segestu, NK Pomorac Kostrena, NK Konavljanin, NK Slavena Gruda. U prvoj ligi zabio je ukupno 31 pogodak, a u dresu drugoligaša Segeste bio najbolji strijalc lige 98/99 s 29 pogodaka u 28 utakmica. U inozemstvu je igrao za mađarski Vasas te belgijski Aalst.

Posebno treba istaknuti njegov angažman od 1999. do 2001. godine u Osijeku, s kojim je nastupio i u Kupu UEFA protiv West Hama u momčadi koju su predvodili Vladimir Balić, Nenad Bjelica, Ivo Ergović, Mato Neretljak, Dumitru Mitu, Almir Turković, Marko Babić, Jurica Vranješ, Stanko Bubalo…

S Konavljaninom je 2006. godine dogurao do četvrtfinala Kupa Hrvatske, gdje je u utakmici protiv Rijeke zabio jedan pogodak te asistirao za drugi. Osim ‘velikog’ imao je iskustvo igranja i malog nogometa, nastupajući za MNK Square.

Inače, NK Croatia Karslruhe 1969 e.V. nakon 15 odigranih kola sa 14 bodova drži 12. mjesto u ligi Kreisklasse B1 Karlsruhe. Zrilić je pak svoj angažman započeo porazom 1:3 u gostujućoj prijateljskoj utakmici protiv Sv SW Muhlburga.

Foto: Facebook/ NK Croatia Karslruhe 1969 e.V.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist