Kultura

Dubravka Tomšič ispraćena ovacijama u Dvoru

Dubravka Tomšič ispraćena ovacijama u Dvoru

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, Dubrovački simfonijski orkestar sinoć je održao još jedan koncert u atriju Kneževa dvora. Koncertom je dirigirao glazbeni direktor Festivala, Christoph Campestrini, a kao solistica je nastupila pijanistica Dubravka Tomšič.

Koncert je započeo Schubertovom Simfonijom br. 3 u D duru, a potom je Dubravka Tomšič izvela Chopinov Andante spianato i Veliku briljantnu polonezu op.22, te izazvala potpuno oduševljenje publike. Publika je bila na nogama, a ugledna pijanistica je ispraćena ovacijama.

Dubravka Tomšič dosad je svirala uz vodeće europske, američke i australske orkestre, te je održala više od 5000 koncerata u najvećim centrima Europe, Australije, Amerike, Azije i istočne Afrike. Gostovala je na najuglednijim svjetskim festivalima, a 2003. godine osvojila je Grand Prix du Disque Lisztova društva u Budimpešti. Dobitnica je brojnih prvih nagrada i priznanja, između ostalih Međunarodnog Mozartovog festivala u Bruxellesu 1967.

U drugom dijelu koncerta publika je imala priliku čuti Haydnovu Simfoniju br. 104 u D duru, a orkestar i Mo Campestrini još jednom su ispraćeni durogtrajnim pljeskom.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist