Kultura

DSO, Sinkovsky i Limić zatvorili ciklus ‘Orlando Furioso’

DSO, Sinkovsky i Limić zatvorili ciklus 'Orlando Furioso'

Ciklus barokne glazbe ‘Orlando Furioso’, koji se u gradu održavao od 6. lipnja u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, završio je sinoćnjim koncertom u atriju Kneževa dvora.

Orkestrom je ravnao glazbeni direktor ciklusa, ruski virtuoz violine, kontratenor i dirigent Dmitry Sinkovsky, dok je kao solist nastupio hrvatski pijanist Marin Limić.

Publika je imala priliku čuti Simfoniju u g molu skladatelja barokne glazbe J. S. Bacha, ali i Mozartovu Simfoniju br. 40 u g molu. Solist Marin Limić je nastupio u Beethovenovoj Simfoniji br. 40 u g molu. Prepuno gledalište Kneževa dvora velikim je pljeskom i povicima ‘bravo’ ispratila dirigenta, solista i orkestar.

Ciklus Orlando Furioso trajao je dva tjedna, a gradu je donio novo glazbeno događanje posvećeno baroku. U atriju Umjetničke galerije Dubrovnik izvedena su Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija te opera Didona i Enej Henryja Purcella. U utorak je u Dvoru održan koncert Trio Sonatas s Dmitryjem Sinkovskim, Elenom Davidovom i Mihaelom Čuljak, a sinoćnji koncert bio je završnica ciklusa koji se održavao po prvi put.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist