Kultura

DSO NA IGRAMA Koncert u čast maestru Ivu Dražiniću

DSO NA IGRAMA Koncert u čast maestru Ivu Dražiniću

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem turskog dirigenta Ertuğa Korkmaza uz soliste, violončelisticu Jelenu Očić i violinista Stephena Waartsa nastupit će u četvrtak, 18. kolovoza s početkom 21:30 u atriju Kneževa dvora.

Na programu je Mozartov Koncert za violinu i orkestar br. 4 u D-duru, Le grand Tango Astora Piazzolle i praizvedba Simfonije dubrovačkog skladatelja Frana Đurovića, a koncert je posvećen lani preminulom maestru Ivu Dražiniću.

Ertuğ Korkmaz je studij kompozicije i dirigiranja završio u Londonu na Guildhall School of Music and Drama kod profesora Alfreda Niemana, Georgea Nicholsona i Alana Haseldinea. Studirao je i suvremenu glazbu kod uglednih glazbenih pedagoga Hansa Wernera Henzea, Karlheinza Stockhausena i Petera Maxwella Daviesa, te nastupio na brojnim međunarodnim festivalima i koncertima u Turskoj i inozemstvu.

Stephenu Waartsu ovo će biti druga večer nastupa na 67. Igrama, naime večer prije koncertirat će uz Andreyja Gugnina u sklopu programa „U susret budućnosti“. Waarts je na Natjecanju Queen Elizabeth osvojio nagradu publike i nagradu stručnog žirija, na Natjecanju Yehudi Menuhin 2014. osvojio je prvu nagradu, Bachovu nagradu i skladateljsku nagradu, a laureat je i brojnih drugih natjecanja diljem svijeta.

laznice za koncert u Dvoru, kao i sve ostale programe Dubrovačkih ljetnih igara, dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist