Kultura

DSO i ruski violinisti pred prepunim Kneževim dvorom

DSO i ruski violinisti pred prepunim Kneževim dvorom

U sklopu trećeg Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, sinoć je održan koncert DSO-a i ruskih violinista Viktora Tretyakova i Natalie Likhopoi.

Koncertom je ravnao maestro Christoph Campestrini, a izvedena su djela L. van Beethovena i F.Schuberta, a solisti su izveli Koncert za dvije violine i orkestar u C duru W.A. Mozarta.
Viktor Tretyakov, jedan od najvećih ruskih violinista, zahvaljujući svom izvanrednom talentu već je u mladosti nastupao s renomiranim svjetskim orkestrima te s najpoznatijim svjetskim dirigentima poput Rostropoviča, Ormandya, Temirkanova, Jochuma, Kripsa, Gergieva, Fedoseyeva, Mehte i brojnim drugima. Predavao je, među ostalima, na Moskovskom konzervatoriju, a među njegovim učenicima je i Natalia Likhopoi koja je studij završila s najboljim ocjenama kao i s rezultatom izvandredne muzikalnosti i briljantne tehnike. Nastupala je diljem SAD-a, Južnoj Americi, Japanu i Europi, gdje je njezinu temperamentnu i profinjenu izvedbu publika i kritika jednoglasno pozdravila.
Knežev dvor, pun do zadnjeg mjesta, s oduševljenjem je ispratio izvrsne izvedbe DSO-a i solista, te na kraju, dugom pljeskom nagradio dirigenta.

 

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist