Grad

DRUŽENJE DVA GRADONAČELNIKA Sličnosti Dubrovnika i Raba

DRUŽENJE DVA GRADONAČELNIKA Sličnosti Dubrovnika i Raba

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u službeni posjet gradonačelnika Grada Raba Nikolu Grgurića i pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Matka Krstačića.

Prilikom prijema dvojica gradonačelnika razgovarala su o projektima gradskih uprava, a posebno su se osvrnuli na projekte očuvanja spomeničko – kulturne baštine i razvoja održivog turizma.

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako je Dubrovnik jedan od rijetkih gradova koji se može pohvaliti iznimno očuvanom spomeničko – kulturnom baštinom, ali kako najveća zasluga za to pripada Društvu prijatelja dubrovačke starine koje upravlja i gospodari cjelokupnim dubrovačkim fortifikacijskim sustavom. Istaknuo je pritom i obnovu Sokol grada, brigu o Stonskim zidinama i obnovu Kneževa dvora u Slanome.

Gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić kazao je kako Rab, također, obiluje raznovrsnom baštinom iz različitih povijesnih razdoblja te da bi voljeli po uzoru na Dubrovnik osigurati konstantnu brigu i očuvanje naslijeđa.

Osim o projektima i modelima očuvanja spomeničko – kulturne baštine gradonačelnik Franković i gradonačelnik Grgurić razgovarali su i o razvoju turizma posebno se osvrnuvši na aktualnu problematiku s kojom se susreće Dubrovnik u sektoru turizma u posljednje vrijeme.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako Dubrovnik uistinu može biti zadovoljan ovom turističkom sezonom koja je po mnogo čemu srušila sve dosadašnje rekorde, ali na žalost pokazala određene nedostatke koje je potrebno što prije započeti rješavati kako bi Dubrovnik i dalje ostao jedna od najsigurnijih i najpoželjnijih turističkih destinacija.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist