DuList IN

DRUGI DAN GOOD FOOD FESTIVALA Naučite spraviti Stonsku tortu!

DRUGI DAN GOOD FOOD FESTIVALA Naučite spraviti Stonsku tortu!

Drugi dan Good food festivala donosi niz zanimljivih događaja. Dovoljan su povod za šetnju Gradom s Mapom za sladokusce u ruci i kušanje slatkoga.

– Povirite kako se čini Stonska torta od makarula, kušajte Plavac Mali uz bokunić sira, provedite ugodnu večer u lijepom društu u nekom od 28 restorana na cijelom području grada – najavljuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
Ovog petka nastavljaju se Dešine radionice spravljanja arancina, a u 10.30 sati u Restoranu Arsenal bit će prezentacija Stonske torte ili Stonskih makarula.

Stonska torta je jedno od izvornih, renesansnih slatkih jela u kojem se prepoznaju tipične namirnice mediteranske kuhinje i ovog podneblja. Kako pripremiti tradicionalnu Stonsku tortu od makarula pokazat će najbolji!

U poznatom restoranu “Kapetanova kuća“ pripremaju jednu od najboljih stonskih torti po receptu Lidije Kralj, vlasnice restorana i renomirane kuharice. Kapetanovu kuću predstavit će član obitelji Kralj i šef kuhinje Josip Majić, a prof. Josip Žuvela ispričat će zanimljive pojedinosti koje se vežu za ovu vrhunsku tortu.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist