Zanimljivosti

Druga generacija barmena i savjetnika za vino

Druga generacija barmena i savjetnika za vino

U hotelu More u Dubrovniku svečanom je dodjelom uvjerenja završena edukacije Adriatic – za barmene i savjetnike što je druga generacija profesionalnih  barmena i savjetnika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Uz dodjelu uvjerenja, polaznici su ovom prilikom i prezentirali naučena znanja i vještine.

Oko 40 polaznika u dva je tjedna prošlo edukaciju Adriatic koju je organizirala ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio, a projekt su podržali tvrtke Badel 1862, Maraska, te Dubrovačko-neretvanska županija.

– Ovo je već druga godina da županija Dubrovačko-neretvanska podržava ovu edukaciju prvenstveno jer je riječ o kvalitetnom programu i jer okupljaju veliki broj polaznika. Ovo je posebno bitno profesionalno usavršavanje za Dubrovnik jer veći dio zaposlenih je upravo u turizmu i na ovaj način izgrađujemo konkurentnu radnu snagu – kazao je Maro Kristić, pročelnik Upravnog odjela za turizam, more i poduzentištvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Polaznici su tijekom dva  tjedna edukacije od tima vrhunskih predavača stekli znanja o pravilnom miješanju barskih pića, socijalnim vještinama u ugostiteljstvu, usvojili su osnovne pojmove o enologiji, načinu posluživanja i ostalim segmentima vinarstva, te stekli profesionalne vještine potrebne za samostalan rad u restoranima i hotelima visoke kategorije.

– Badel 1862 kao lider u svojoj branši prihvaća samo izvrsnost u svakom poslu pa tako i u konstantnom ulaganju u obrazovanje  i ovakve programe edukacije.Vjerujem da ćemo nastaviti podržavati ovakve programe stručnog usavršavanja odraslih  kao što to činimo proteklih nekoliko godina-istaknula je Tatjana Gerić Podravac, direktorica marketinga i inovacije proizvoda Badel 1862.

O programu koji su usvajali tijekom dva tjedna edukacije govorili su i samo polaznici.

– Drago mi je da se ovakve edukacije događaju u Dubrovniku jer je program zaista kvalitetan, a predavači su bili zanimljivi tako da ću možda sljedeće godine upisati i edukaciju za savjetnike za vino-izjavila je Ivona Korda, djelatnica ugostiteljskog objekta u Zračnoj luci Dubrovnik koji je završila edukaciju za barmene.
 
 – Turizam unatoč krizi generira prihode i turističke tvrtke imaju potrebu za profesionalnim osobljem, a program naše edukacije osmišljen je kako bi polaznicima kroz praktičan rad pružio priliku za osposobljavanje za rad u turističkim objektima visoke kategorije. Iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se da postoji visok stupanj zapošljavanja naših polaznika i vjerujem da će tako biti i s ovom generacijom polaznika. Svima čestitam na završenoj edukaciji i želim što više uspjeha u daljnjem rad- kazao je Ante Peroš direktor Adriatic Educatio.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist