Kultura

DRAMSKI PROGRAM IGARA Za početak, Komedija V. i Tartuffe

Tartuffe

Studenti Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu gostovat će na Igrama s hvaljenom Nalješkovićevom farsom „Komedija V.“ u utorak, 15. srpnja i nagrađivanim Molierovim „Tartuffeom“ u režiji Krešimira Dolenčića dan nakon, 16. srpnja, s početkom u 21:30 sati u atriju Poslijediplomskog središta u Dubrovniku.

„Komedija V.“ Nikole Nalješkovića farsični je prikaz svakodnevice renesansnog Dubrovnika, koji publiku voaJerski smješta u središte obiteljskog sukoba i iz pozicije dubrovačkih gospođa i sluškinja progovara o naličju Republike. Predstava je ispitna produkcija u režiji Morane Novosel pod mentorstvom prof. Matka Sršena, a uloge ostvaruju Dajana Čuljak, Ivan Magud, Tana Mažuranić, Marija Šegvić i Mia Anočić-Valentić.

Molierov klasik o varalici koji se infiltrirao u bogatu obitelj, „Tartuffe” u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi studenata završne godine studija glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu komedija je o raspadu suvremene građanske obitelji, a na 38. Danima satire Fadila Hadžića Krešimiru Dolenčiću donijela je nagradu za najbolju režiju dok je glumački ansambl dobio posebno priznanje za zajedničku igru i prevođenje klasika na suvremeni jezik.

Press DLJI

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist