Crna kronika

Drama u Muzejima i galerijama Konavle: Suprug zaposlenice pošao se obračunati s ravnateljicom, nasrnuo na njezinu kolegicu

Nasilje (Shutterstock Images LLC)

Prošli tjedan u Odjelu za opće poslove Muzeja i galerija Konavala odigrala se prava drama.

Naime, kako doznajemo, suprug jedne od (sada već bivše) zaposlenice usred bijela dana došao je u prostorije Muzeja u pratnji svoje supruge inzistirajući da vidi ravnateljicu Antoniju Rusković Radonić koja u tom trenutku nije bila u uredu. Ono što se dogodilo naknadno dovelo je do dvije prekršajne prijave, ali i jednog izvanrednog otkaza ugovora o radu. Treba napomenuti kako su svi sudionici ovog nemilog događaja poznati DuListu, no do sudskog epiloga slučaja navest ćemo samo njihove inicijale.

Policija: Privedeni zbog narušavanja reda i mira
Kako su nam potvrdili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ‘u utorak, 28. veljače, u prostorijama jedinice lokalne samouprave u Konavlima došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane dvije osobe’.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je oko 12 sati došlo do sukoba između 47-godišnjaka i 28-godišnje djelatnice ureda na način da je spomenuti muškarac, revoltiran odgovorom djelatnice, na istu vikao i fizički nasrnuo nakon čega je napustio prostorije ureda. Potom je djelatnica vikala i vrijeđala svoju kolegicu koja je u obiteljskom srodstvu sa spomenutim 47-godišnjakom. Zbog narušavanja javnog reda i mira policija je protiv oboje podnijela optužni prijedlog i to 47-godišnjaku zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6., a 28-godišnjakinji zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz primjenu ovlasti uhićenja u skladu s odredbama Prekršajnog zakona – navodi se u administrativnom odgovoru Policije iz kojeg proizlazi da će oboje najvjerojatnije biti kažnjeni novčanom kaznom.

Opširnije pročitajte u novom broju DuLista, koji je u prodaji od srijede 8. ožujka.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist