Sport

DRAMA NA RIJECI Jugaši ispustili dva gola viška, Vićan spriječio peterce

DRAMA NA RIJECI Jugaši ispustili dva gola viška, Vićan spriječio peterce

U trećoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske Jug je na Rijeci izgubio od Primorja s 9:8 (3:2, 1:2, 2:3, 3:1). Time je Primorje došlo do vodstva od 2:1 u finalnoj seriji.

Primorje EB bolje je otvorilo utakmicu, povevši s 2:0, dvostruki strijelac bio je Muslim, ali je potom Macan odgovorio s dva pogotka i izjednačio na 2:2. Do kraja prve četvrtine Riječane je u vodstvo 3:2 doveo Šetka. Obradović je početkom druge četvrtine pogodio za 3:3, Buljubašić zabio za novo vodstvo Primorja 4:3, a Muslim potom promašuje peterac. Do kraja poluvremena Janović poravnava na 4:4.

Jug do prvog vodstva dolazi početkom treće četvrtine, strijelac je Ivanković, ali već u idućem napadu Krapić zabija za 5:5. Jug potom bježi na +2 golovima Janovića i Obradovića, a Primorje potom uspijeva izboriti dva peterca. Šetka je pucao oba, prvi pogodio, dok mu je drugog obranio Bijač.

Početkom zadnje četvrtine Petrović izjednačuje na 7:7, a Loren Fatović pogađa za 7:8 vodstvo Juga. Sukno s igračem više zabija za 8:8, a na semaforu su ostale dvije minute i 43 sekundi. Bicari je potom promašio priliku za novo vodstvo Jugaša, a Bijač brani šut Burića. Treće isključenje potom je dobio Bušlje, a Muslim zabio za vodstvo Primorja 9:8.

Na semaforu je ostalo 46 sekundi. Muslim je isključen 12 sekundi prije kraja i Jugaši dobivaju priliku za izjednačenje. Suci isključuju dva igrača Primorja, ali Jug to ne koristi. Pucao je Bošković, ali ispriječio se Vićan.

Četvrta finalna utakmica igra se u Gružu u srijedu, 20. svibnja.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist