Kultura

DRAMA NA REPERTOARU Imamo ulaznice za ‘Dušu od krumpira’!

DRAMA NA REPERTOARU Imamo ulaznice za 'Dušu od krumpira'!

Nakon uspješne premijere predstave ‘Švedska šibica’ proteklog vikenda u Kazalištu Marina Držića, na repertoaru je ovog tjedna drama ‘Duša od krumpira’! Igra 29. i 30. listopada 2016. od 20 sati.

DuList u suradnji s Kazalištem Marina Držića daruje najbržu čitateljicu ili čitatelja s dvije ulaznice za predstavu u nedjelju 30. listopada u 20 sati. Potrebno je samo na e-mail adresu info@dulist.hr poslati e-mail poruku s naslovom ‘Kazalište’ te imenom i prezimenom i kontakt brojem.

Podsjetimo, tekst Rade Jarka u režiji Ozrena Prohića na scenu je postavljen kroz poseban teatarski ključ u kojemu je redatelj vjerno prenio sve slike iz romana.

Čitava Jarkova trilogija je signifikantna za Grad i njegovu književnost, roman je napravljen iz jedne vrste intertekstualnog čitanja, pa čak i intermedijalnog čitanja, generacijski se prepoznaju Danilo Kiš, Davidović, Krleža, Buonarotti, Vojnović pa sve do niza povijesnih i biografskih spisa. ‘Duša od krumpira’ je esej o povijesti Dubrovnika.

Igraju: Romano Nikolić, Frane Perišin, Glorija Šoletić, Nika Burđelez, Hrvoje Sebastijan, Branimir Vidić, Edi Jertec, Mirej Stanić, Izmira Brautović, Nina Hladilo i Zdeslav Čotić.

Rezervacije ulaznica: 321 088 i na mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist