Aktualno

DR. VISKOVIĆ PROTIV CIJEPLJENJA DJECE ‘Činimo ih bolesnijima i podložnima bolesti’

DR. VISKOVIĆ PROTIV CIJEPLJENJA DJECE 'Činimo ih bolesnijima i podložnima bolesti'

Obiteljski liječnik Niko Visković nedavno je gostovao u emisiji ‘Otvoreno’ te se javno deklarirao kao izraziti protivnik cijepljenja djece, istaknuvši kako upravo cijepljenje uzrokuje pad kvocijenta inteligencije, u nekim slučajevima i autizam.

Ovaj problem je, kazao je dr. Visković, najočitiji u Sjedinjenim Američkim Državama, a u razgovoru za Index obrazložio je svoje stavove u koje, kako navodi poznati hrvatski portal, ‘unatoč dostupnim znanstvenim i medicinskim spoznajama, nimalo ne sumnja’.

– Među članovima svoje šire obitelji tijekom posljednjih pedesetak godina, mogu detektirati 18 osoba kojima su zabilježene određene neurološke poteškoće koje se mogu povezati s cijepljenjem. I kao liječnik imao sam smrtnih slučajeva svojih pacijenata i slučajeva težih oboljenja koja se mogu pripisati cijepljenju- kazao je dr. Visković za Index, a u razgovoru navodi i to kako nije dao ni da mu se cijepi vlastita kćer koja danas, kao odrasla osoba i majka dvoje djece, kaže, nije cijepila ni njegovih dvoje unučadi.

– Naravno da djeca obolijevaju, razbole se i sve to. Ali imaju svoj imunitet, više se pažnje polaže u njihovu zdravu prehranu i neke druge metode dizanja imuniteta i zasad nije bilo nikakvih problema- ističe dalje, a istaknuo je i to kako ‘zdravu djecu cijepimo zato da ne bi postala bolesna odnosno da bi bila zdravija, a zapravo ih činimo bolesnijima i podložnima bolesti’.

U svakom slučaju, navodi Index, ako ste pacijenti dr. Viskovića, on će vam sugerirati to da ne cijepite djecu.

– Snaga virusnih bolesti opada, ma koliko se god nama nekad činilo da je drugačije. Također, oni se ciklički ponavljaju, što znači da dijelom na njih imamo razvijen imunitet. Famozna svinjska gripa vraćala se pet, šest puta, međutim nije ubila ni približno onoliko ljudi koliko je ubila kao španjolica. To je jedna te ista bolest, isti je virus. Cijepljenje – možda i da. Ali nikako ne beba, nikako ne injekcijama i nikako ne preparatima za koje ne znamo što sve sadržavaju. Takvim sustavom cijepljenja stvaramo više štete nego koristi – tvrdi liječnik, a razgovor u cijelosti potražite ovdje.

Pročitajte još

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist