Kultura

DPDS U Noći muzeja besplatno u kulu Gornji ugao, a za Festu na zidine

DPDS U Noći muzeja besplatno u kulu Gornji ugao, a za Festu na zidine

Iz Društva prijatelja dubrovačke starine izvijestili su kako će se i ove godine pridružiti manifestaciji ‘Noć muzeja 2016.’, a dat će svoj doprinos i Festi svetog Vlaha.

Tako će u petak 29. siječnja od 18 do 23 sata biti moguć posjet atraktivnom arheološkom lokalitetu i Muzeju arheoloških nalaza stare ljevaonice topova iz 16 st. u kuli Gornji ugao (ulaz preko dječjeg igrališta na Pelinama ispod tvrđave Minčeta).

Ova kasnosrednjovjekovna i novovjekovna ljevaonica spada u rijetke sačuvane objekte takve vrste, a smještaj unutar gradskih zidina čini je jedinstvenom bez komparativnog primjera u Europi. Organizirano je i stručno vođenje posjetitelja kroz svakih 20 minuta.

Također, u izložbeno prodajnom prostoru Društva na Širokoj ulici će u istom vremenu biti moguće pogledati izložbu o izvađenom brončanom topu iz 18. stoljeća iz uvale Molunat čije je vađenje i restauraciju financirao DPDS.

Za Festu svetog Vlaha (od kandelore do Gorice svetog Vlaha, 2.-7. veljače 2016.) DPDS će svim posjetiteljima omogućiti besplatan obilazak gradskih zidina, stonskih zidina te Sokol grada u Konavlima.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist