Natrag
19.8.2017 07:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

DOZNAJEMO Kreće uređenje Prevlake za prihvat 5 tisuća izbjeglica!

24.9.2015 @ 22:11 Dulist Aktualno
5;5

Podijelite:

Za nekoliko dana Prevlaka bi trebala biti spremna za prihvat 3 do 5 tisuća sirijskih izbjeglica.

Naime, kako ekskluzivno doznajemo u petak ujutro započinju radovi na uređenju bivših vojnih hangara i baraka za smještaj vojske na Prevlaci za eventualni prihvat izbjeglica. Na teren izlaze djelatnici Hrvatskih cesta, Elektrojuga i Vodovoda, a uređenje prostora financirat će država. Kako doznajemo Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija s mjerodavnim institucijama započet će s uređenjem bivšeg vojnog kompleksa samoinicijativno kako nas možebitni val izbjeglica ne bi uhvatio nespremne. S obzirom da je riječ o području u blizini državne granice te izvan naseljenih mjesta Prevlaka je vrlo logičan izbor.

Pretpostavlja se kako bi u iduće tri godine u Europu moglo doći 5 milijuna izbjeglica pa je vrlo moguće da će se, pogotovo s dolaskom zime aktivirati tzv. jadranska ruta, kojom bi izbjeglice u Hrvatsku počele stizati morem, dakle na jug Hrvatske. Na to je upozorio i dr. Anđelko Milardović.

– Ako Turska da zeleno svjetlo da dva milijuna izbjeglica iz Sirije mogu slobodno na Zapad, nastat će stampedo. Osim toga, ne treba odbaciti ni mogućnost da se, dolaskom zime, aktivira nova, jadranska ruta, kojom bi izbjeglice u Hrvatsku počele stizati morem. U tom bi slučaju Lastovo moglo postati hrvatska Lampedusa – izjavio je ovih dana Milardović za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana