Aktualno

DOZNAJEMO Europska komisija: Izbori za gradonačelnika se moraju ponoviti

DOZNAJEMO Europska komisija: Izbori za gradonačelnika se moraju ponoviti

Lokalni izbori u Dubrovniku, na kojima je za 472 glasa pobijedio novi/stari gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić morat će se ponavljati, doznaje DuList. Građani će tako ponovno izlaziti na birališta, a na odluku Ministarstva uprave od 1. travnja utjecala je uvelike Europska komisija.

Šuica kumovala svemu
Ovakav rasplet događaja dolazi nakon hitnog zasjedanja dijela Europskog parlamenta, a kako DuList doznaje od izvora bliskih bruxelleskoj diplomaciji, lavovski posao u cijeloj priči odradila je HDZ-ova zastupnica u Europarlamentu Dubravka Šuica. To je, kako doznajemo, ujedno i razlog zašto se tijekom cijelih izbora skrivala od očiju javnosti, stranačkih kolega i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

– Htio se stvoriti dojam razjedinjavanja, zato Šuicu niste mogli vidjeti na stranačkim skupovima u Revelinu i Parku. Ankete su pokazivale da Andro Vlahušić ima malu prednost i stoga je odvagano kako je bolje stvoriti dojam svađe i ‘uljuljati’ njega u lažnu sigurnost, nego ići ‘na noža’. Na kraju se takva taktika isplatila, što se zorno prikazalo Vlahušićevim žalopojkama za Dubravkom Šuicom i Nikom Bulićem – rekao nam je visoko pozicionirani HDZ-ovac koji je osobno nazočio lobiranju Šuice u betuli Europskog parlamenta ‘Mickey Mouse’.

S obzirom da je istekao rok u kojem je moguće privremeno financiranje Grad će do novih izbora voditi PR službenici Ureda gradonačelnika.

O razlozima ponavljanja izbora, a posebice europskoj direktivi 632/15 pročitajte ekskluzivno u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist