Vaše vijesti

DORINA MITIĆ-ŠOŠA ‘Ne moraš biti pošten, dovoljno je pričati bajke…’

Game of Thrones Andro Vlahušić

Već smo navikli po gradskim medijima stalno gledat, slušat i čitat gradonačelnikove bisere. Sveprisutan je i pun samohvale, ali nažalost bez realne podloge i dokaza.

Upravo obrnuto, pozitivnih rezultata njegovog sedmogodišnjeg rada zapravo niti nema, dok su negativne vidljive na svakome koraku u samome Gradu, Gružu, Lapadu i dalje. Predugo bi bilo nabrajat sve propuste i zloporabe vlasti pa o tome neću sada.

Ali momentalno najaktualnija, ali i zabrinjavajuća tema jest najavljena izmjena zakona koja bi spriječila Vlahušića i ostale slične osobe s pravomoćnim presudama da se kandidiraju na predstojećim lokalnim izborima. Pa tako svaki dan svjedočimo kako se medijski sveprisutni Vlahušić nogama, rukama pa i zubima bezočno bori za svoju osuđeničku opstojnost i s neviđenom upornosti i beskrupuloznosti nastoji pošto poto zadržati postojeći status, kako da se s njime rodio.

Ništa njemu ne znači nezadovoljstvo građana njegovim radom, ništa mu ne značu ni nered, ni kaos, ni propali poslovi na koje je bacio silu gradskih solada, ali najgore od svega je to što mu ništa ne znači niti pravomoćna presuda nadležnih hrvatskih institucija. I to je ono što mene ovdje najviše zabrinjava. Presuda za zlouporabu vlasti i ovlasti je donesena, postala pravomoćna i kao takva ipak nešto znači svakoj normalno odgojenoj civiliziranoj osobi, pa me zaista čudi da se o tome uopće na veliko i raspravlja.

Osuđeni čovjek sam po sebi je obilježen kao osoba bez morala i etike, pa nema nimalo logike, a i sramota je da se i dalje javno pojavljuje i obnaša odgovorne dužnosti, raspolaže gradskim novcem i brine o općem dobru, ako su ga već mjerodavne državne institucije dokazano obilježile kao osobu sklonu ugrozi općeg dobra.

Zato bez obzira na zakone, propise pa i Ustav, SAVJEST takvih osoba (ukoliko je ima) trebala bi biti dovoljna za spriječiti ih u daljnjim javnim istupima i kandidiranjima, jer su to ipak osramoćene osobe i tako bi se trebale i ponašat. One priče kao: ‘narod ga je izabro’, nijesu nikakvo opravdanje, jer se zna kako se do birača dolazi.

I na kraju, od svega najviše brine to kakav primjer Vlahušić dava našoj djeci? Svjetuje ih ovako: ‘Ne morate bit ni pošteni ni sposobni, dovoljno je pričat bajke i bit uporan, konfrontirat se s neistomišljenicima i provodit svoju volju. Zanemarite sve osude i presude,zakone i propise nadležnih državnih institucija, one su bezvezne i ništa ne značu!’

Pitam se: Je li to formula za uspjeh i primjer mladim naraštajima kako prolaziti kroz život?!

Dr. Dorina Mitić-Šoša

 

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist