Vaše vijesti

DORINA MITIĆ-ŠOŠA Nasilje naše svakodnevno

DORINA MITIĆ-ŠOŠA Nasilje naše svakodnevno

Svjedoci smo kako već odavno ne živimo u Gradu po mjeri čovjeka.

Žrtve smo pomahnitale komercijalizacije i izrabljivane turističke destinacije, vođene idejama nedobronamjernog ‘turističkog menadžera’ u liku gradonačelnika, i nesposobnog, potkupljivog GV (čast iznimkama trojici vijećnika KLGB Srđ je Grad).

Ali u cijelom ovom kaotičnom stanju u Gradu sve više dolazi do izražaja nametljivo ponašanje sve većeg broja kvaziugostitelja, koji se sa svojim primitivnim nagonima upravo uklapaju u viziju osuđenog nam gradančelnika.

Moglo bi se reći i kako ponašanje tih novokomponiranih ‘obrtnika’ sve više poprima karakteristike prave mafije, koja bezobzirno nameće svoja pravila igre svuđe i u svako doba.

Pa tako sada u Gradu ‘svaka Šuša’ u svako doba može učinit VATROMET!!! NENAJAVLJEN i BEZ UPOZORENJA I nikoga nije briga što se Grad trese i rastresa i što se građani prisjete rata, glavno je zadovoljiti te primitivne nagone nametanja.

Tako je sinoć, 21. svibnja uvečer, ne znam kojom prigodom, ali izgleda povodom otvaranja noćnog bara na okupiranim Banjama, grmio VATROMET, sve se treslo i pucalo , a ZAŠTO? KOMU?

Kvazi-ugostitelju,kojemu nije dovoljno što ionako svojom bukom ometa normalni život okolnom stanovništvu, nego sad i cijeli Grad mora svjedočiti njegovoj primitivnoj nametljivosti. Predpostavljam da je dobio dozvolu od gradonačelnika, jer on obožava davati dozvole za takva bučna događanja. To se jednostavno uklapa u njegov cirkusantski mentalni sklop. Što pritom čini štetu Gradu i terorizira građane. Ne samo da ga nije briga, već po svemu sudeći izgleda da i uživa u maltretiranju stanovništva.

Htjela sam reći da učestali VAROMETI po noći, pogotovo iznenadni i nenajavljeni, nijesu nimalo ugodni za normalno stanovništvo, ali ni za sam Grad, i nikad se nijesu događali tako ‘u svako doba’ i kad ‘svakoj šuši padne na pamet’. Znalo se kad je za to vrijeme i prilika, a i stanovništvo je bivalo na vrijeme obaviješteno kako ne bi doživjelo stres sjećanja na rat. Sada ,dođe nekakav brod, usidri se ispred Grada i po noći, njemu treba vatromet?! Netko ima para, pa za vjenčanje učini vatromet, drugi opet otvori prčvarnicu pa opet vatromet.

Što je Grad postao? Moneta za podkusurivanje i iživljavanje primitivnih ukusa i nagona svakakvih došljaka? Nije nam dosta sveopćeg nereda i kaosa u životu na javnim površinama, u prometu, problemima s vodom, kanalizacijom i ostalim komunalijama, bukom, smradom, razglasima, nego još dodatno moramo trpjet iznenadne VATROMETE, kao najnoviju verziju ‘uveseljavanja’ primitivaca.

Izgleda da nema kraja izmišljanju načina maltretiranja građana i uništavanja Grada. Sve su to posljedice nesposobne pa i zlonamjerne vlasti. Gradonačelnik Vlahušić ni u sedam godina nije shvatio što je zapravo njegov poso i dužnost.

Ni pravomoćna osuda za zlouporabu vlasti i ovlasti nije promijenila njegov način ponašanja niti ga spriječila u daljnjem nanošenju štete Gradu .On još uvijek misli da je turistički menadžer i primitivni trgovac zadužen za bezobzirnu rasprodaju svih vrijednosti Grada i zaradu, koja se opet usmjerava na štetu Grada.

Njegova je svijest jednostavno nesposobna razaznati kako mu je zapravo jedina i osnovna dužnost brinuti za kvalitetu života građana i održavanje Grada u svakom smislu pa mu je mandat potpuno promašen. I ta nesposobnost i kriva usmjerenost, uz neizbježne nakazne vizije , već je nažalost nepovratno uništila Grad, a štetne posljedice će biti vidljive i nemjerljive još dugi niz godina.

Dr. Dorina Mitić-Šoša

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist