Vaše vijesti

DORINA MITIĆ-ŠOŠA Narod zaslužuje vlast koju ima! Kakav narod, takva i vlast!

Grad iz zraka

Političari na vlasti bivši i naročito sadašnji stalno govoru o nekakvom razvoju Grada, Dubrovnika.

Puna su im usta investicija, investitora, planova projekata, turizma i svekolikog tobožnjeg napredka i razvoja Dubrovnika. Ali kad se počme o tome razmišljat, ostaje nejasno što se to zapravo u Dubrovniku RAZVILO i unaprijedilo?

Dubrovnik je imao željeznicu, sada je nema, Grad je imao ribarnicu na Peskariji, sada je nema, Grad je imao sve potrebito za lijep život po mjeri čovjeka u Gradu, sada nema.
Grad je imao parkove i javne površine s drvenim klupama, sada nema.
Grad je imao svoj dnevni i noćni javni red koji se poštivao, sada nema.
Građani su imali svoje spjađe na kojima se slobodno išlo na kupanje, sada nemaju.
Građani su imali šetališa, mjesta večernjih zabava s diskretnom glazbom,sada nemaju
Grad je imo svoj mentalitet i sklad, sada nema.
Grad je bio grad, a sad to više nije, jer puno toga više – nema!
E pa čovjek se s pravom pita, kako se onda to Dubrovnik RAZVIO? Riječ ‘razvoj’ podrazumijeva stvaranje novih vrijednosti, veće kvalitete života stanovištva, nečega boljeg, ljepšeg, civiliziranijeg, kulturnijeg, naprednijeg od onoga što je nekad bilo.
Ali gledajući današnju situaciju po Gradu u usporedbi s onom prije 20tak godina, mi ne samo da se nijesmo razvili ni napredovovali, nego se s pravom može rijet da smo se OJADILI, debelo vratili nase u neka loša vremena u kakvima nikada nijesmo ni bili, jer sve ono što smo nekad imali, u čemu smo uživali i čime smo se ponosili, sada nemamo.Pa kakav je onda to razvoj i komu služi? Može li se uopće ta riječ upotrebljavat na „slučaju Grada“?
Po meni, nemože, jer Dubrovnik se nije nimalo razvio nego je u svakom smislu toliko nazadovao da se slobodno može rijet da je uništen, propao!
I sad opet imamo predizborne kampanje,opet ćemo slušat one iste kandidate koji su ostvarili ovakav vizionarski „razvoj Grada“, besramno će stat pred birače, tražiti mandate za svoju nesposobnost i dalje reklamirat svoju neodgovornost i razornu politiku kakve smo se nagledali u zadnjih 25 godina.
Izreka govori: Narod zaslužuje vlast koju ima! Kakav narod, takva i vlast!
E pa tko smo i kakvi smo?
Dr. Dorina Mitić-Šoša

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist