Vaše vijesti

DORINA MITIĆ-ŠOŠA ‘Hoće li itko zaustaviti cjelonoćno bubnjanje iz Revelina?’

DORINA MITIĆ-ŠOŠA 'Hoće li itko zaustaviti cjelonoćno bubnjanje iz Revelina?'

Buka iz Revelina, iz tzv. Culture cluba, potmulo bubnjanje i trešnja elektronske glazbe u srcu Grada, svaku noć do 5 ura ujutro, već dugo je problem stanovništva širokog dijela kotara Ploče iza Grada, a čuje se i do Ilijine Glavice.

Građani su nemoćni, nemaju se kome žalit za tu vrstu nasilja, jer odgovor policije je: Imaju dozvolu Grada! Tko je to Grad? S velikom sigurnošću za pretpostaviti je da se radi o gradonačelniku Vlahušiću koji je sebe odavno poistovjetio s Gradom pa ‘vlada’ sam po svojem nahođenju. U 7 godina te i takve vlasti Grad je potpuno prestao bit grad po mjeri čovjeka, i postao nekakva turistička destinacija sedme kategorije sa svim karakteristikama mjesta nepoželjnog, pa i opasnog za život ljudi.

Jako puno je napisano i izrečeno o uništavanju i ponižavanju Grada, pa sada neću to nabrajat jer bi pošlo u dugo. Ovom prilikom htjela sam istaknuti BUKU kao još jednu od mnogih vrsta nasilja nad građanima, ali i upitat: Kome se građani u ovome Gradu uopće imaju uspješno žalit?

Iz iskustva mogu rijet da svaka žalba na komunalno redarstvo, žalba gradonačelniku i dogradonačelniku, predsjedniku GV itd. u pravilu ostaje bez odgovora pa tako i bez ikakvog učinka. Gradske vlasti imaju uspješno uhodan sistem potpunog ignoriranja mišljenja, problema i žalba građana, kao da i ne postoju.

I na kraju pitanje HOĆE LI i TKO konačno ZAUSTAVITI cjelonoćno BUBNJANJE IZ REVELINA i omogućiti mir okolnom stanovništvu, na koji imaju ustavno pravo?

S druge pak strane, kako i što očekivat od vlasti kojoj je uobičajen i uhodani način ponašanja nepoštivanje i kršenje zakona, propisa i rješenja mjerodavnih institucija?

Evo,još jedan ‘krik u pustinji’ s vjerojatno gluhim ishodom, ali ipak…

Dr. Dorina Mitić-Šoša

 

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist