DuList IN

DONOSIMO IDEJE ZA PROLJETNE DANE U đir – biciklom ili ‘pjehe’!

DONOSIMO IDEJE ZA PROLJETNE DANE U đir - biciklom ili 'pjehe'!

Službeno nam je započelo proljetno razdoblje. Stanovnici Dubrovnika i okolice mogu se pohvaliti s 250 sunčanih dana, odnosno oko 2600 sunčanih sati u godini.

Otkrivamo vam kako iskoristiti sunčane dane i one malo manje u proljeće!

Izdvojite koju uru za šetnju zidinama
Iskoristite ‘prazne’ zidine prije navale mnogobrojnih turista u ljetnoj špici. Kao što se možemo pohvaliti velikim brojem sunčanih dana, isto tako možemo biti ponosni na prepoznatljive, UNESCO-om zaštićene zidine. Svaki kamen, kutak i prolaz priča svoju priču. Povedite svoju djecu i prijatelje koji možda nikad nisu bili na zidinama i pokažite im ovo povijesno blago. Iako se može činiti kao naporna aktivnost, barem ćete imati odlične fotografije za društvene mreže.

Vožnja biciklom
Nismo naviknuti susresti domaće bicikliste na ulicama Dubrovnika. Nije nam baš ‘ravna’ situacija kao što je to u Zagrebu ili pak u Osijeku, no postoje brojna područja na kojima se možete provozati na vašem prijevoznom ljubimcu. Odličan je to način kako izbjeći svakodnevne gužve, ali i pridonijeti još većoj tjelesnoj aktivnosti.

Kulturno uzdizanje
Ako još niste, pođite u naše muzeje i pogledajte njihovu postavu. Obilazak muzeja ne mora biti rezerviran samo za svima nam dobro poznatu ‘Noć muzeja’ koja se odvija u siječnju svake godine. Nekoliko informacija više i dodatno upoznavanje kulturne baštine može biti samo lijepi dodatak vašem znanju.

Skoknite do prvog susjeda gradskih zidina
Od subote, 25. ožujka, počinju redovite plovidbe za Lokrum. Izlet na ovaj ‘ukleti’ otok, izvrstan je primjer kako pobjeći od svakodnevice. Oni hrabriji mogli bi već napraviti i prvu banju. Za ostale posjetitelje kojima je ipak malo prerano, preporučujemo uživanje u prekrasnoj prirodi, povijesnim spomenicima i društvu paunova.

‘Hajdemo u planine’
Idući put kad budete na kavi s društvom, predložite im jednu zanimljivu ideju. A to je pothvat penjanja na 1234 metara nadmorske visine, odnosno na Sniježnicu. Zaputite se jedno nedjeljno jutro i dokažite sebi kako vas životne obaveze ipak nisu umorile i imate još malo one energije u sebi koja je dovoljna kako biste se zaputili na 1234 metara nadmorske visine.

Nabacite đir
Naše tijelo zahvalno nam je na redovitom kretanju. Iskoristite toplije popodnevne sate i pođite u šetnju. Kao primjere šetnica možemo izdvojiti dobro poznatu rutu od Orsana pa sve do Uvale Lapad, zatim park Petku, Križni put na Srđ, Gornji kono, šetnica uz Rijeku od Komolca do Mokošice, ali i mnoge druge.

Pročitajte još

‘UZALUD TI SVE’ Doris Kosović i Mia Dimšić izbacile zajedničku pjesmu

Dulist

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist