Vaše vijesti

‘DOMOLJUBNI’ ELAFITI (2) I u Gornjem Čelu isparana zastava

'DOMOLJUBNI' ELAFITI (2) I u Gornjem Čelu isparana zastava

Čitatelj iz Gornjeg Čela na Kalamoti, ponukan viješću o isparanoj zastavi u Suđurđu na otoku Šipanu, poslao nam je fotografiju zastave koja nije u nimalo boljem stanju.

I ovdje je riječ o velikom nemaru. Nacionalna trobojnica vijori se u polovičnom izdanju, na očigled turista koji pod njom svakodnevno prolaze.

I u ovom slučaju moramo podsjetiti kako je, prema Ustavu RH, zastava Republike Hrvatske jedan je od državnih simbola Republike Hrvatske, a službeno je usvojena 21. prosinca 1990. godine. Sastoji se od triju jednako širokih vodoravnih pruga (crvene, bijele, plave boje) u omjeru 1:2, i s grbom RH u sredini.

Inače, prema članku 27. Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, tko na javnom mjestu ističe dotrajale, neuredne, poderane ili na drugi način oštećene grb ili zastavu RH čini prekršaj i kažnjava se novčanom kaznom.

A jedna dvometarska zastava Republike Hrvatske košta 120 kuna…

 

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist