Kultura

Dom Marina Držića nudi ‘poslasticu’ za ljubitelje klasične glazbe

Dom Marina Držića nudi 'poslasticu' za ljubitelje klasične glazbe

Koncert klasične gitare u izvedbi Maka Grgića održat će se u kripti Doma Marina Držića u utorak 4. srpnja 2017. s početkom u 21 sat.

Dubrovačka publika će imati priliku uživati u djelima rane glazbe a na repertoaru su djela vrhunskih europskih skladatelja.

– Pozivamo sve naše sugrađane kao i njihove goste da uživaju u koncertu Maka Grgića. Ulaz na koncert je besplatan i poklon je svim zaljubljenicima povijesne glazbene baštine u godini kada obilježavamo 450 godina smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića (1567.-2017.) – kazali su iz ustanove.

Mak Grgić je rođen u Ljubljani (Slovenija), a gitaru je studirao u Zagrebu u klasi profesora Ante Čaglja na glazbenom učilištu Elly Bašić i diplomirao u klasi profesora Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost (Universität fur Musik und darstellende Kunst) u Beču (Austrija). Nedavno je dovršio doktorski studij na sveučilištu USC Thornton School of Music Los Angeles pod vodstvom Williama Kanengisera i Scotta Tennanta iz gitarističkog kvarteta Los Angeles Guitar Quartet. Trenutačno je profesor na Sveučilištu Mount St. Mary u Los Angelesu i umjetnički direktor manifestacije Zagreb Guitar Festival.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist