Natrag
24.2.2018 20:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dom Marina Držića nudi ‘poslasticu’ za ljubitelje klasične glazbe

2.7.2017 @ 16:02 Dulist Kultura
2;2

Podijelite:

Koncert klasične gitare u izvedbi Maka Grgića održat će se u kripti Doma Marina Držića u utorak 4. srpnja 2017. s početkom u 21 sat.

Dubrovačka publika će imati priliku uživati u djelima rane glazbe a na repertoaru su djela vrhunskih europskih skladatelja.

– Pozivamo sve naše sugrađane kao i njihove goste da uživaju u koncertu Maka Grgića. Ulaz na koncert je besplatan i poklon je svim zaljubljenicima povijesne glazbene baštine u godini kada obilježavamo 450 godina smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića (1567.-2017.) – kazali su iz ustanove.

Mak Grgić je rođen u Ljubljani (Slovenija), a gitaru je studirao u Zagrebu u klasi profesora Ante Čaglja na glazbenom učilištu Elly Bašić i diplomirao u klasi profesora Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost (Universität fur Musik und darstellende Kunst) u Beču (Austrija). Nedavno je dovršio doktorski studij na sveučilištu USC Thornton School of Music Los Angeles pod vodstvom Williama Kanengisera i Scotta Tennanta iz gitarističkog kvarteta Los Angeles Guitar Quartet. Trenutačno je profesor na Sveučilištu Mount St. Mary u Los Angelesu i umjetnički direktor manifestacije Zagreb Guitar Festival.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana