Županija

Dokle se stiglo s projektiranjem cavtatske škole i vrtića

Dokle se stiglo s projektiranjem cavtatske škole i vrtića

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Konavle rade na projektnoj dokumentaciji za novi objekt OŠ Cavtat i vrtića.

Do sad izrađenu projektnu dokumentaciju županu Nikoli Dobroslaviću i zamjeniku načelnika Općine Konavle Božu Lasiću predstavili su predstavnici tvrtke Trames. Kako javljaju iz Županije, budući da kapacitet vrtića i škole do sada nije u potpunosti zadovoljavao prostorne i tehničke standarde, Županija i Općina su nakon realizacije svih preduvjeta, odnosno donošenja UPU Cavtat – Zvekovica počele još u 2014. godini s investiranjem u izradu projektne dokumentacije.

Navedni objekt škole bi za više od 500 učenika i učenica Cavtata i zapadnog dijela Konavala osigurao jednosmjensku nastavu. Postojeći sportski objekti (dvorana i igralište) ovim projektom se jedini zadržavaju u prostoru na istom mjestu, dok bi se zgrade škole i vrtića smjestile na preostalom dijelu čestice na način kojim bi se osigurao adekvatniji pristup objektima i bolje korištenje vanjskog prostora.

U 2015. godini nastavlja se izradom glavnog projekta te pripremom do dokumentacije za fondove EU od kojih ćemo tražiti sufinanciranje izgradnje objekta.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist