Zanimljivosti

DOK ČEKAMO LJETO Recept za savršenu juhu od pomadora

DOK ČEKAMO LJETO Recept za savršenu juhu od pomadora

Nakon mjesec dana intenzivne, teške blagdanske hrane, vrijeme je za nešto laganije – savršenu juhu od pomadora.

Recept za nju donosi Gastro 24 sata, a sastojci su: dvije konzerve od 200 g pelate ili svježe pomadore (no to će ipak pričekati ljetne mjesece!), šest češnjeva česna, osam grančica svježeg timijana, dvije ožice malsinovog ulja, sol, svježe mljeven papar, jedan luka nasjeckan na kockice, pola šalice pasirane pomadore, te četiri šalice povrtnog temeljca.

Priprema: Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva, izvaditi pomadore iz konzerve (sok ostaviti), prerezati ih popola i poslagati na papir za pečenje u posudu za pečenje. Poslagati češnjak i timijan po rajčicama te sve posoliti i popapriti i pokapati žlicom maslinovog ulja; peći 30 do 35 minuta, dok se lijepo ne zarumeni i karamelizira.

Zagrijati ožicu maslinovog ulja i popržiti luk – dok ne omekša (oko 5 minuta); dodati pasiranu rajčicu i miješati još dvije minute – dok ne počne lagano kuhati. Izvaditi pečenu pomadoru i češnjak (maknuti grančice timijana) i staviti ih u lonac s lukom i pasiranom pomadorom, dodati sok koji je ostao u konzervi, temeljac i sve dobro promiješati te ostaviti da se kuha na laganoj temperaturi, pokriveno; oko 20 minuta.

Kada je sve skuhano, zdrobiti sastojke drobilicom za krumpir u pastu, ili pričekati da se malo ohladi pa prebaciti u blender i napraviti pire.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist