Aktualno

Dogovorili da će se dogovoriti

Dogovorili da će se dogovoriti

Na današnjem sastanku oko ukidanja tri konavoske linije Cavtat – Vodovađa, Cavtat  – Vitaljina i Cavtat-Duba, nije dogovoreno ništa.

Naime, danas je održan sastanak  na temu ukidanja konavoskih linija i to između Uprave Libertasa, i predsjednika NO Pera Vićana sa načelnicima Općina Konavle i Župa dubrovačka i predstavnicima Radničkog vijeća Libertasa. No, iako je trebao biti, gradonačelnik Andro Vlahušić nije se pojavio na ovom sastanku.

– Nije ništa dogovoreno konkretno, za drugi  tjedan smo dogovorili da ćemo dostaviti neke podatke i bit će održan još jedan sastanak.  Podaci se odnose vezano za broj korištenja pokaznih karata na području Općine Župa dubrovačka, koliki je broj tih karata i u kojem udjelu se ti putnici voze linijama koje prometuju u pravcu Konavala. To ćemo dostaviti službeno i vidjeti je li Općina Župa dubrovačka voljna participira u subvenciji, odnosno jednim dijelom da se dio tih prihoda koji se ostvari putem tim karata uračuna u konavoske linije. – rekao nam je direktor Đuro Deranja

– Ostali smo na tome da se opet nađemo- komentirao nam je kratko sastanaka načelnik Općine Konavle Luka Korda dodavši kako ne zna kada će biti novi sastanak:

– Ne znam gdje sam bio i što sam činio. Idući sastanak će biti kad ga Grad zakaže, ali mi nećemo više ići doći tamo ako gradonačelnik ne dođe. To je neozbiljno od njega- zaključio je Luka Korda.

Što se tiče pak mogućnosti sudjelovanja Općina Župa dubrovačka u subvencioniraju konavoskih linija koji koriste Župljani, načelnik Općine Silvio Nardelli istaknuo je:

-Riječ je o prijedlogu da se dio prihoda koje Župa ostvari temeljen pokaza pripoji linijama koje idu kroz Konavle, a mi ih koristimo. Ništa do kraja nismo dogovorili, načelno možemo to prihvatiti jer su nam te linije interesantne jer voze kroz Župu i mi ih koristimo i ukidanjem tih linija morali bi uvesti linije samo za Župu što bi uzrokovalo dodatne troškove- istaknuo je Nardelli.

Ivo Klaić, predsjednik Radničkog vijeća kratko nam je kazao kako je zadovoljan sastankom, te kako se nada da će se postignuti dogovor.

Podsjetimo, Općina Konavle u srijedu  4. travnja od gradskog poduzeća Libertas dobila je obavijest da se od 1. svibnja ukidaju tri konavoske linije, a razlog je ne prihvaćanje aneksa ugovora od strane Općine Konavle prema kojem bi se subvencija povećala sa 2,5 milijuna na 3, 7 milijuna kuna.

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist