Zanimljivosti

Dođite svi na festival dječjeg folklora

Dođite svi na festival dječjeg folklora

Naša Županija dobiva još jedan festival ovog puta onaj posvećen folkloru, i to dječjem. Naime, kako najavljuju organizatori prvi Festival folklora u našoj Županiji, koji je u potpunosti posvećen djeci, održat će se 09. lipnja  na Osojniku s početkom u 18 sati.

– Ideja o održavanju I. Festivala malog folklora nastala je iz potrebe da djeca koja uče balati plesove svoga zavičaja imaju priliku negdje pokazati svoje stečene vještine. Imamo primjere raznih društava iz našeg susjedstva koji su se našli u problemu, dječje skupine im se vrlo brzo raspuste jer djeca nemaju izazova, nemaju priliku nastupati i osjetiti zasluženi pljesak.

Mislimo da će ovaj Festival djelovati poticajno na mnogu djecu da se priključe folklorima svoga mjesta i nastave održavati tradiciju. S tim ciljem smo svim folklornim skupinama stavili zadatak da nam uvodno ukratko svojim dječjim riječima opišu zašto se bave folklorom i što to za njih znači. Iz toga bi vjerojatno i mnogi odrasli mogli ponešto naučiti. To nam ostaje za vidjeti na Osojniku 09. lipnja – navodi Tonći Miletić ispred domaćina Festivala, KUD-a Sveti Juraj s Osojnika.

Program Festivala sadrži mimohod kulturno-umjetničkih društava kroz centar sela, svečano otvaranje uz pratnju Dubrovačkih trombunjera, nastup Zbora mladih iz Osojnika, te nastupe folklornih društava: KUD Metković, KUD Stjepan Radić Pridvorje, FA Linđo Dubrovnik, KUU Izvor Zaton Mali Linđo, KUD Ponikovska poskočica Ponikve, KU Žutopas Smokovljani-Visočani, Mali Linđo O.Š. Slano i na kraju domaćin KUD Sveti Juraj Osojnik. Program će završiti prigodnom zdravicom.

– Vidimo se na Osojniku! – poručuju organizatori, pozivajući sve ljubitelje folklora i tradicije da im se pridruže.

http://youtu.be/aPAZa_N8rVg

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist