DuList INŽupanija

‘DOĐITE NAM OPET!’ Mali Župljani družili se sa žurnim službama

'DOĐITE NAM OPET!' Mali Župljani družili se sa žurnim službama

Predstavnici PUZS Dubrovnik ovaj petak su osnovama zaštite i spašavanja poučavali učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole Župa Dubrovačka, a u tome su im se pridružile hitne službe i dio operativnih snaga nadležnih za područje Župe.

Djeca su kroz prezentaciju najprije učila o ulozi hitnih službi i korištenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, a zatim i kako reagirati u slučaju različitih vrsta nesreća i opasnosti.

Istovremeno, mogli su se upoznati s predstavnikom prometne policije, dežurnim timom hitne pomoći, vatrogascima DVD Župa dubrovačka, tajnikom HGSS Stanice Dubrovnik, predsjednikom i ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, kao i voditeljem Županijskog centra 112.

Unatoč kišnom jutru, vrijeme se za vrijeme prezentacije razvedrilo tako da su učenici nakon teoretskog dijela mogli ispred škole razgledavati opremu i vozila svih službi, što je uvijek najzanimljiviji dio edukacije. U tome im se, osim učiteljica, pridružio i ravnatelj škole Anton Jurkić s kojim je već dogovorena iduća edukacija.

Cilj ovakvih prezentacija je približiti osnove zaštite i spašavanja, ne samo djeci, već i odraslima, osobito onima kojima su veliki dio dana povjerena naša djeca, a to su zaposleni u školama i vrtićima.

Najbolje mjerilo uspješnosti je zadovoljstvo koje na kraju pokažu upravo oni i poruka ‘Dođite nam opet.’

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist