Natrag
25.9.2017 00:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

DODATNA PUTOVANJA Jadrolinija uvodi katamaransku liniju do Splita

1.6.2017 @ 15:12 Dulist Aktualno

Podijelite:

Od petka, 2. lipnja Jadrolinija prelazi na sezonski red plovidbe koji podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja na linijama u lokalnom linijskom pomorskom prometu.

Osim postojećih linija, od 3. lipnja prometovat će i nova katamaranska linija koja povezuje Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar te od 9. lipnja i sezonska katamaranska linija Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split.

U međunarodnom prometu novost je trajektna linija Bari (Italija) – Bar (Crna Gora) koja prometuje od 18. svibnja 2017., a Jadrolinija je održava brodom ‘Dubrovnik’ koji također održava liniju Dubrovnik – Bari sve do mjeseca prosinca.

Jadrolinija je u 2016. godini ostvarila rekordan promet i prevezla ukupno 11,3 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila. Flota od 50 brodova spremna je za nadolazeću sezonu koja zahtjeva maksimalan angažman brodova i posada, a uzevši u obzir da se gotovo polovina godišnjeg prometa preveze upravo u ljetnim mjesecima. Flota Jadrolinije tako odradi preko 600 polazaka dnevno, preveze oko 600 tisuća putnika tjedno, a najfrekventnije linije održavaju se kontinuirano 24 sata na dan. Brodovi većeg kapaciteta raspoređeni su na najfrekventnije linije, a uz definirani red plovidbe, uvodit će se i dodatna putovanja po potrebi.

Stupanjem na snagu sezonskog reda plovidbe s primjenom počinje i sezonska tarifa koja predstavlja veće cijene u prosjeku za 20 posto u odnosu na vansezonsku tarifu. Sezonska tarifa ne odnosi se na otočane odnosno vlasnike otočnih iskaznica kojima cijene ostaju nepromijenjene tijekom cijele godine.

Isto tako, kako bi se smanjile gužve u agencijama i na prodajnim mjestima u pristaništima tijekom sezone, preporuča se kupnja karte putem službene stranice www.jadrolinija.hr gdje je također dostupno pretraživanje reda plovidbe, online kupnja karata kao i dnevne servisne informacije putnicima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana