Sport

Dobud: Ovo je bilo 120%! Pobjeda velika k’o Srđ!

Jug Recco

Nakon sjajne pobjede nad PRO Reccom u Ligi prvaka trener Juga Veselin Đuho bio je presretan s doprinosom svojih momaka.

Đuho: Ne mogu vjerovati!

– Ne mogu vjerovati da je moja ekipa uspjela držati ovakav ritam utakmice s obzirom da Recco ima puno bolje, brže i kvalitetnije igrače. Međutim, izdržali smo taj fantastičan ritam. Ovo je najbolja igra Juga s igračem manje u posljednjih desetak godina! Utakmica je bila nevjerojatno teška i sve čestitke momcima, jer smo imali psihološku barijeru domaće utakmice. Sve je otvoreno, idemo sad u Genovu, pokušat tamo iznenadit. Bit će nam psihološki lakše i imat ćemo svoje šanse, siguran sam. Tamo idemo na sve ili ništa! – rekao je Đuho, pohvalivši ‘fantastičnu publiku’.

Bušlje: Zaslužena pobjeda

Jugov bek Andro Bušlje odradio je lavovski posao u bazenu, jednom je i zabio.
– Utakmica je bila vrlo teška i do zadnje sekunde neizvjesna. Čestitam suigračima, odigrali smo dobro. Imali smo i grešaka, ali to je i sastavni dio igre, posebno u ovako važnoj utakmici. U trećoj četvrtini imali smo +2 i možda smo se mogli i odlijepiti. Zasluženo smo pobjedili – izjavio je Bušlje, dodavši kako je Jug sad na pola puta.
– Ono što smo rekli na početku, moramo pobijediti sve kod kuće, to smo zasad uspjeli. Još trebamo dobiti Primorje kod kuće i s njima i Barcelonetom na Final 6 – kazao je Bušlje, koji je vrlo zadovoljan i s obranom viška u bazenu, 4 od 14.
– To je zaista odličan rezultat, pokazatelj da smo se odlično pripremili za igrača više. Ako tako nastavimo igrati dobro ćemo proći – istaknuo je Bušlje.

Bijač: Užasno teška utakmica

Vratar Juga Marko Bijač zaustavio je devet udaraca Recca, svaka obrana je bila ključna. Ističe kako je utakmica bila ‘užasno teška’.
– Bilo je neizvjesno od početka do kraja. Po ne znam koji put smo pokazali da pred ovim navijačima bilo koja ekipa, koliko god jaka bila, teško može računati na bodove. Skupili smo se, odigrali odličnu utakmicu i zasluženo pobjedili – rekao je Bijač, koji je posebno klimao glavom na svaki obranjeni šut bivših suigrača Ivovića i Jokovića.
– To je neki trik kojim ih pokušavam dekoncentrirati. Sve je to sastavni dio igre, ništa zlonamjerno – odgovorio je Bijač.

Dobud: Ovo nije realno!

Na kraju i kapetan Juga Nikša Dobud.
– Sjetimo se odlazaka na početku sezone, onih odlazaka, kad smo jedva krpali ekipu, uzeli mlade momke iz naše škole, doveli Viskovića. Doslovno smo se borili da možda uđemo u borbu za Final 6 i nitko to od nas nije očekivao. Pobijedili smo ekipu koja je po imenima strašna. I prije utakmice sam govorio, postavilo se sve kao da mi možemo s njima igrati. Sad je ispalo da možemo, ali samo sa srcem i velikim angažmanom – kazao je Dobud, koji je posebno zadovoljan doprinosom mlađih igrača.
– Ova pobjeda nam je velika kao Srđ, jer smo s našim mladim momcima dobili ekipu koja je najskuplja, ima najviše prvaka Europe. Čestitam mladićima, od prvog do zadnjeg su izginuli u bazenu. Zato je Jug ono što jest, opet smo pokazali srce. Kad je bilo najpotrebnije, zahvaljujem ovoj publici, oni su nam dali snagu da večeras dobijemo – izjavio je Dobud, koji zbog manjih problema s desnim koljenom neće s reprezentacijom na pripreme u Australiju.
– Upala tetive, trebam se odmoriti tjedan dana da bih mogao pomoći reprezentaciji protiv Slovačke – dodao je kapetan, koji je posebno istaknuo:
– Mi uz pomoć publike, našeg grada, igramo preko svojih mogućnosti. Ja vam to garantiram. Kad pogledate te mlade momke koji su bačeni u vatru. Toliko izmjena u ekipi od prošle godine, a toliko malo nam je trebalo da se s tim momcima uigramo. Odigrali smo 120 posto, ovo nije realno, ali uz publiku i srce nadomjestili smo manjak iskusnih igrača protiv ekipe kao što je Recco – izjavio je Nikša Dobud te zaključio:
– Već je ova skupina Final 6. Ako prođemo na završni turnir, to će biti jednako osvajanju naslova prvaka Europe!

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist