Grad

Dobrovoljni darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika

Dobrovoljni darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika

Višestruke dobrovoljne darivatelje krvi i dobitnike priznanja, koje im je povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi dodijelilo Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, primio je danas gradonačelnik Mato Franković.

Gradonačelnik Franković još jednom je uputio čestitke, ali i zahvalu svim dobrovoljnim darivateljima krvi ističući kako oni svojim plemenitim i nesebičnim činom daju sebe kako bi pomogli drugima.

Osim projekta dobrovoljnog darivanja krvi,  Franković se osvrnuo i na druge projekte koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnika ističući kako su ti projekti neizmjerno važni za Grad, a posebno projekti u kojima sudjeluju mladi. Istaknuo kako GDCK smatra važnim partnerom Grada Dubrovnika, posebno u segmentu pomoći i sigurnosti stanovnika i posjetitelja te kako će Grad nastaviti financijski pomagati rad i djelovanje GDCK-a.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa dr. Vicko Mihaljević zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na prijamu kao i na dosadašnjoj pomoći ističući kako mu je drago da je Grad Dubrovnik prepoznao rad svih članova GDCK-a, ali i veliko srce dobrovoljnih darivatelja krvi.

Prijamu dobrovoljnih darivatelja krvi nazočila je i doktorica Vesna Polanda Lasica, specijalist transfuziolog, voditeljica odjela Transfuzijska medicina Opće bolnice Dubrovnik koja se osvrnula na važnost i ulogu dobrovoljnih darivatelja krvi za cjelokupno društvo.

– Dobrovoljni darivatelji krvi jako puno znače za bolnicu, grad i za državu. U darivateljima krvi uvijek prepoznajem čovjeka velike duše, velikog srca jer ta crvena tekućina uistinu predstavlja život -kazala je doktorica Polanda Lasica prisjetivši se uvjeta rada bolnice tijekom Domovinskog rata kao i važnosti i uloge tadašnjih dobrovoljnih darivatelja krvi.

Dobrovoljni darivatelji krvi koji su nazočili prijamu su: Slaven Kapetanović, Franko Bačić, Damir Dabelić, Silvio Bulić, Dasen Jasprica, Krešimir Marković i Marija Pavlović.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović