Zanimljivosti

Dobrotvorni koncert klapa u Revelinu

Dobrotvorni koncert klapa u Revelinu

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Dubrrovnik i ove godine organizira dobrotvorni koncert koji se održava ove nedjelje 11. prosinca u Revelinu.

Dobrotvorni koncert uz nastup tri klape namijenjen je za stipendiranje darovitih studenata slabijeg imovinskog stanja. Na koncertu će nastupiti muška klapa Šufit, ženska klapa Fortuna i mješovita klapa Signum, uz pokroviteljstvo Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Hrvatsko kulturno društvo ''Napredak'' bavi se kulturnim i prosvjetnim djelovanjem, promicanjem hrvatske duhovnosti, jačanjem nacionalne svijesti, njegovanjem izvornosti hrvatskog jezika, suradnjom sa znanstvenim, kulturnim, odgojno-obrazovnim, vjerskim i gospodarskim institucijama, sve u cilju promicanja etičkih vrednota hrvatskog naroda, istaknuto je na webu Grada Dubrovnika.

Značajan dio aktivnosti odnosi se na pomaganje učenicima i studentima u školovanju te znanstvenom i umjetničkom usavršavanju u zemlji i inozemstvu. Osim duhovne obnove za mlade i mlade obitelji, stipendiranja nadarenih dubrovačkih studenata, Napredak je uspostavio suradnju i sa Studentskim zborom Sveučilišta u Dubrovniku, u smislu organiziranja javnih predavanja o aktualnim društvenim temama. Danas Društvo u Dubrovniku broji preko 200 članova, uglavnom dubrovačkih intelektualaca i umjetnika. U posljednjih dvadesetak godina, potpomogli su školovanje 50-tak dubrovačkih studenata.
 
 

Pročitajte još

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist