Županija

Dobroslavić u Splitu o ‘zelenoj’ politici u turizmu i poljoprivredi

Dobroslavić u Splitu o 'zelenoj' politici u turizmu i poljoprivredi

U organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, Igora Šoltesa te zastupnice Jean Lambert u Splitu je održana međunarodna konferencija ‘Zeleni i održivi turizam’ na kojoj je sudjelovao i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Na konferenciji se raspravljalo o temema poput modela financiranja projekata, alatima za postizanje i promociju zelenog turizma, ulaganjima u zelena rješenja te zelenoj javnoj nabavi kao budućnosti Europske unije.

Povezivanje turizma, lokalne zajednice i gospodarstva ključ je za stvaranje novih i kvalitetnih radnih mjesta. Hrvatska može ostvariti bolje rezultate u turizmu primjenjujući inovativne instrumente u sklopu suradnje država Jadransko-jonske regije i novih europskih zakonodavnih okvira – Paketa kružne ekonomije i Europskog akta o pristupačnosti, poruka je s panel rasprave kojom je u Splitu otvoren prvi dan konferencije.

Konferencija je okupila predstavnike institucija, znanstvenike, predstavnike nevladinog sektora i stručnjake iz područja zelenih tehnologija.

Uz panele se održavao i sajam otočnih proizvoda na kojem su priliku za predstavljanje imali predstavnici obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava i mali poduzetnici u svrhu provedbe ciljeva i promocije održivog turizma.

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist