Natrag
26.9.2017 11:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dobroslavić otvorio Adriatic Wood Days

6.10.2015 @ 22:08 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, svečano je otvorio konferenciju Adriatic Wood Days koja se od 4. do 9. listopada održava u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera u Župi dubrovačkoj.

Pozdravljajući nazočne na ovoj Konferenciji o marketingu i trgovini drvom, šumskim i drvnim proizvodima župan Dobroslavić je kazao: „ Drago mi je što ste za mjesto održavanja ovog skupa odabrali Dubrovačko-neretvansku županiju, koja nije izrazito drvno područje, premda je povezanost sa drvom i ovdje kao i drugdje bila povijesno snažna. Tako je upravo grad Dubrovnik svoje ime dobio po drvetu, dubu; hrastu.“

Župan Dobroslavić uputio je čestitku Hrvatskom drvnom klasteru na organizaciji Konferencije, ali i na uspješnom kontinuiranom radu, kao i proizvođačima na sve boljim rezultatima. Izrazio je i zadovoljstvo što se pametna specijalizacija koja se provodi u EU prihvatila i u Republici Hrvatskoj.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog sabora i Ministarstva poljoprivrede, a u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera u suradnji sa Sveučilištem u Bihaću i WoodEMA-om . Partner Konferencije je i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Adriatic Wood Days (AWD) čini šest tematski povezanih, ali programski odvojenih međunarodnih konferencija iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija.

U Srebrenom će više od 500 sudionika, vodećih stručnjaka iz gospodarstva, znanosti, politike i medija tijekom 5 dana analizirati stanje u navedenim područjima i tražiti najbolja rješenja za unaprjeđenje prilika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana