Županija

Dobroslavić otvorio Adriatic Wood Days

Dobroslavić otvorio Adriatic Wood Days

Župan Nikola Dobroslavić, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, svečano je otvorio konferenciju Adriatic Wood Days koja se od 4. do 9. listopada održava u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera u Župi dubrovačkoj.

Pozdravljajući nazočne na ovoj Konferenciji o marketingu i trgovini drvom, šumskim i drvnim proizvodima župan Dobroslavić je kazao: „ Drago mi je što ste za mjesto održavanja ovog skupa odabrali Dubrovačko-neretvansku županiju, koja nije izrazito drvno područje, premda je povezanost sa drvom i ovdje kao i drugdje bila povijesno snažna. Tako je upravo grad Dubrovnik svoje ime dobio po drvetu, dubu; hrastu.“

Župan Dobroslavić uputio je čestitku Hrvatskom drvnom klasteru na organizaciji Konferencije, ali i na uspješnom kontinuiranom radu, kao i proizvođačima na sve boljim rezultatima. Izrazio je i zadovoljstvo što se pametna specijalizacija koja se provodi u EU prihvatila i u Republici Hrvatskoj.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog sabora i Ministarstva poljoprivrede, a u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera u suradnji sa Sveučilištem u Bihaću i WoodEMA-om . Partner Konferencije je i Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Adriatic Wood Days (AWD) čini šest tematski povezanih, ali programski odvojenih međunarodnih konferencija iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija.

U Srebrenom će više od 500 sudionika, vodećih stručnjaka iz gospodarstva, znanosti, politike i medija tijekom 5 dana analizirati stanje u navedenim područjima i tražiti najbolja rješenja za unaprjeđenje prilika.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist