Aktualno

“Dobro promislite što je i zašto Bleiburg”

"Dobro promislite što je i zašto Bleiburg"

Župski svećenik don Miljenko Babaić je, povodom najava kako bi Sabor mogao ukinuti pokroviteljstvo obilježavanja žrtava u Bleiburgu, uputio pismo državnom vrhu.

Kako donosi Index.hr Babaić je pismo upitio predsjedniku Sabora Borisu Špremu, predsjedniku Ivu Josipoviću te premijeru Zoranu Milanoviću, a što je u njemu napisao prenosimo s Indexa.  

– LOGOR u Jasenovcu je dugo nakon njih i dalje bio mjesto stradanja. Vrijeme je da Hrvatski Sabor zatraži brisanje s popisa stradalih u Jasenovcu onih koji to jamačno nisu; poput žrtava četnika iz Gata, Bitelića i slično. Napokon, to je dužnost Hrvatske države. Nema opravdanja za prijašnje hrvatske Vlade jer nažalost, i HDZ su preuzeli bivši komunisti i s četnicima (Stanimirovićem i ostalima) nanosili tešku pogibelj hrvatskom narodu.

Nakon teške muke, izrugivanja i razapinjanja, Isus na križu kaže da je žedan. Čovjek bi dao vode, a nečovjek pruža još gorčine; ocat ili žuč. Nakon teških mučenja, smaknuća i proganjanja obitelji i unučadi nevino pobijenih nakon rata – u miru, u Bleiburgu i na Križnim putovima, čovjek bi u svojoj Državi očekivao poštovanje (vode), a ne žuč i soljenje rana. Da, četnici i partizani su nerijetko žrtvama solili rane. Mnogo je primjera za koje po svojemu ocu zna gosp. Ivo Josipović – napisao je Babaić, dodavši kako izgleda da djeca i unuci masovnih ubojica i nakon Drugog svjetskog rata ustraju u lažnom opravdavanju svojih očeva i djedova, te tako daju samo žuč i sol narodu.

– Nažalost, nije se dogodilo prvi put kroz hrvatsku povijest da u Hrvatskom Saboru sjede ljudi nedostojni hrvatskog naroda (neki su dobili i nogu u stražnjicu). Očekujem da dobro promislite što je i zašto Bleiburg i iz kojega razloga Englezi ne dozvoljavaju otvaranje arhive. Judini srebrenjaci su prokleti, baš kao i sve u ljudskoj povijesti zarađeno na nevinoj krvi. Makar partizani/komunisti govorili kako ne vjeruju u Boga, svjedoci smo kako im krvave ruke ne daju mira – piše don Miljenko Babaić.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist