Županija

Dječjom izložbom započeo Advent u Cavtatu

Dječjom izložbom započeo Advent u Cavtatu

Međunarodnom dječjom božićnom izložbom započeo je ovogodišnji Advent u Cavtatu, a ova treća po redu izložba dječjih radova otvorena je u organizaciji Udruge Mame Cavtat i uz potporu Muzeja i galerija Konavala.

Ove godine izložba je dobila međunarodni predznak jer su publici uz radove na temu ‘Božić u mom mjestu’ iz cijele Hrvatske predstavljeni i radovi malih umjetnika iz Italije, Canade i Bosne i Hercegovine.

U programu otvorenja Adventa u Cavtatu nastupili mali balarini i svirači iz KUD-a Čilipi pod vodstvom Ivana Vlašića, te Mara Fox i Matea Brautović na flautama uz pratnju mentorice Đive Kušelj, uz žive jaslice malih Konavljana u narodnim nošnjama cijele Hrvatske.

-Nakon više od 20 godina u Cavtatu se organizira doček Nove godine, očekujemo vas – istaknuo je na otvorenju načelnik općine Božo Lasić.

Okupljene je u ime županije pozdravila v.d. pročelnica Upravnog odjela za kulturu, znanost, obrazovanje i sport Ana Čeović, a u ime Muzeja i galerija Konavala, ranateljica Antonija Rusković Radonić.

-Stručni žiri među mnoštvom radova odabrao je po tri nazanimljivija rada za školski i za vrtićki uzrast. Svi su radovi baš kao i pristup djece zadanoj temi izuzetno zanimljivi – rekla je akademska slikarica Anita Arbulić koja je uz kolegicu Ivanu Selmani odabrala najbolje radove prve međunarodne izložbe.

Nagrađeni radovi su:
-Božić u Cavtatu, mješovite skupine dječjeg vrtića Konavle, Marijin dom, s odgojiteljicama mentoricama Jelenom Kulišić Barčot i Marijom Mihatović te odgojiteljicama Sandrom Sturicom i Sanjom Baletić

-Canadian snowflake ornaments, mješovite skupine dječjeg vrtića Sv. Faustina iz Ontaria, Canada, s odgojiteljicom Dianom Riverso

-Morski Božić, starija skupina dječjeg vrtića Ston s mentoricama Katarinom Vodopijom, Majom Žile i Petrom Soko

-Kolendari, učenika trećih razreda OŠ Cavtat s učiteljicama Marijom Baletić i Martinom Obad

-Kolenda, učenika sedmih razreda OŠ Gruda s prof. Natašom Bećir

-Paljenje Badnjaka u mom mjestu, učenika osmog razreda OŠ Studenci s prof. Ivanom Bilić Antičević

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist