Aktualno

DJEČJI KARNEVO Stradunom prošetale vesele kobasice, knezovi, teće, legići…

DJEČJI KARNEVO Stradunom prošetale vesele kobasice, knezovi, teće, legići...

Maškarana povorka dubrovački dječjih vrtića pokazala je svoje najbolje maske na kojima su vrijedno radili zajedno sa svojim odgajateljicama.

Ispred Crkve sv. Vlaha okupio se veliki broj djece vrtićkog uzrasta, koji su zajedno s odgajateljicama i roditeljima proslavili Maškarani vrtićki dan. Od kostima maslačaka do dubrovačkih knezova, mogle su se vidjeti brojne raskošne maske, ali i različite koreografije koje su mališani pripremili s odgajateljicama.

Svaka maska bila je originalna, zanimljiva i vesela na svoj način zbog čega je karnevalski žiri imao težak posao. Stoga je ravnopravno nagradio više maškaranih skupina. Prvu nagradu osvojila je maska “Legići” Dječjeg vrtića Izviđač, drugu nagradu podijelile su maske “Maslačak” Dječjeg vrtića Pčelica i “Vesele kobasice” Dječjeg vrtića Gruž, dok su treću nagradu podijelili “Teće” i “Knezovi” Dječjeg vrtića Pile i “Novine” Dječjeg vrtića Ciciban.


Na prijedlog ravnateljice, odgojiteljica i roditelja djece predškolske dobi, Maškarani vrtićki dan i iduće godine će se održati zadnjeg dana karnevala, dok će Dubrovački karnevo 2018. najaviti maškarane grupe iz dječjih vrtića Pile i Izviđač mimohodom Stradunom.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist