DuList IN

Dizajnerica nakita Jadra Brkić: Radim, stvaram, igram se i uživam!

Nakit Kitchig

Jadra Brkić ime je koje se krije iza šarenog, blještavog i upečatljivog nakita Kitchig, kojeg rado nose mnoge poznate ‘face’ iz društvenog života Hrvatske. Ako je pitate što je Kitchig, odgovorit će vrlo jednostavno.

Na pitanje kao je počela kreativna priča s Kitchigom, Jadra odgovara:

– Moje čarobno putovanje počelo je prije prije nekoliko godina. Tada sam od torbe napravila ogrlicu! Tako je krenuo nakit i malo pomalo, realiziram svoj hobi! Ovo je početak mog putovanja koji sam započela s nakitom. Kitchig je pun pogodak za nešto upečatljivo, masivno i drugačije – reći će Jadra, dodavši kako je uvijek imala potrebu napraviti nešto drugačije. Stoga je Kitchig šaren, veseo, pomalo ‘kičav’. A odakle je došla inspiracija?

– Moja inspiracija je potreba za napraviti nešto što nećete vidjeti na nekoj drugoj ženi. Upravo zbog toga je moj nakit poseban… – reći će Jadra.

Unikatne ogrlice i naušnice potpuno su zaludile pripadnice ljepšeg spola, među kojima su i mnoge estradne zvijezde. Spomenimo tako Anu Rucner, koja svoje nastupe redovito upotpuni s nekim ‘IT’ komadom od Jadre.

– Neizmjerno mi je drago surađivati sa tom divnom ženom i velikom umjetnicom koja zaista cijeni ovo što ja radim. Planiram i dalje s njom surađivati, ona će i predstaviti moju novu kolekciju koja će mnoge ostaviti bez daha – otkriva i ovaj detalj Jadra.

Jak utjecaj na pojedinca

– Izrađujem nakit od svega što mi dođe pod ruku, odnosno koristim razne materijale. Boja, vrsta i stil materijala zapravo može ostaviti jak utjecaj na svakoga tko ima vremena promatrati ga – kazat će pak o samom nakitu Jadra. naime, svaki komad njanog nakita je jedinstven i neponovljiv, na takav komad nakita treba gledati samostalno bez obzira diktiraju li drukčije ili ne svakojaki modni savjeti i trendovi – kaže Jadra, te dodaje:

– Ovo je prvenstveno moj hobi, ne bih se mogla zamisliti u nijednom drugom poslu. Kreativnost naprosto čisti um od bilo kakvog utjecaja okoline, odmara me od ove užurbane svakodnevnice. Blagoslov je raditi ono što volite i što vas čini sretnim. Ja nemam baš puno slobodnog vremena i nemam niti jedan drugi hobi, imam prekrasnu djevojčicu kojoj sam posvetila cijeli svoj dan, radim, stvaram, igram se i uživam kada mi se ukaže prilika i naravno kad imam inspiraciju. Nakit je zanimljiv i tražen što mi daje dodatnu motivaciju. Odlučila sam se u potpunosti posvetiti dizajniranju u punom smislu riječi. Puna sam pozitivne energije i dobrih ideja i jedva čekam pokazati što sam spremila.

 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist