Vaše vijesti

DIVLJALUK I ‘FREE PARKING’ ZA GOSPARE Ja sam Tata, koji radi vas ne može dovesti dijete u vrtić

DIVLJALUK I 'FREE PARKING' ZA GOSPARE Ja sam Tata, koji radi vas ne može dovesti dijete u vrtić

Po starom dobrom običaju jutros sam moro prošetat preko tri zebre da bi odveo svoga sina u vrtić. Danas sam sretan jer ne pada kiša!

Na privatnom parkingu od vrtića po starom ‘dobrom’ običaju sva su mjesta zauzeta. Također, po starom ‘dobrom’ običaju tamo se nalaze dva parkirana auta od firme koja sa vrtićem nema veze. Nije mi bilo lijeno prošetat i do njih jer sam sad već bio u formi od silnog hodanja za dobrojutro, tek tako da ih pitam zašto to rade?!

Ljubazni gospar u dotičnoj firmi me obavijestio da oni dole drže stalno ‘samo’ dva auta, a kad već šetam da mogu slobodno potegnut do obližnjih kafića na Vojnoviću jer tamo ima puno više vlasnika koji gore u kafani sjede, a dole drže auta. Hvala na savjetu. Evo imam i ja savjet za Vas. Sanitat Vam ima ured odma ispod Vašeg. Vi uđete u taj ured, gdje obično sjedi jedna gospođa. Vi njoj date solde a ona vama izda parkirnu kartu. Nije neka filozofija, je li tako? Čak im je ured pješke na istoj distanci od vašeg ureda ko parkiralište od vrtića tako da nećete izgubit puno vremena. A ako uplatite malo više solada onda čak i možete izvadit mjesečnu ili godišnju kartu. Tako ćete uštedit na vremenu i nećete morat hodat svaki dan do Sanitata. Jednom kad uplatite solde onda vas imaju u sustavu pa dalje možete plaćat preko Interneta, brže je a i ne morate više hodat do Sanitata nego sve obavljate tu iz ureda u kojem sjedite. Nemojte me uhvatit za riječ, ali mislim da je za privatne firme ta karta malo skupja. Nije valjda da vlasnik nema solada kad je ured tako lijepo uredio, cijeli u caklu, a unutra namještaj po zadnjoj modi. Moram priznat, baš vam ured lijepo figura.

Da se ja vratim na priču, malo sam pošo udugo, što ćete, red je da i ja dam vama jedan savjet kad ste Vi našli savjetovat mene. Drugi gospodin koji je sjedio u tom istom uredu se digo sa stolice da bi raspravljao, ne znam koji su njegovi argumenti, siguran sam da ne drže vodu. U cijeloj toj raspravi moram napomenut da mi je stvarno bilo žao gospođu koja se našla u vašem uredu kao klijent i u čudu gledala, malo više vas dvojicu nego mene. Vidjelo joj se na licu da se pita ‘pa kako možete, djeca su u pitanju’.

Nakon kratke rasprave sam vas upozorio da ću vas u novine stavit ako ne maknete aute sa privatog parkinga od vrtića. Na to me prvi, i dalje ljubazni gospar pita kako se zovem. Ljubazni gosparu, prepo Vas se nisam, kako sam Vam u Vašem uredu reko, ja se zovem Maro Car. Ja sam Tata! Ja sam Tata koji svog trogodišnjaka preko tri zebre vodi u vrtić radi Vas, po kiši i po suncu. Ja sam Tata koji nekada i nađe slobodan parking ispred vrtića ali strahujem kada se vraćam u rikverc jer od silnih parkiranih kombija i privatnih tenkova ne vidim ako se koje auto spušta, a sin mi sjedi u stolici straga, prvi je na udaru, ne daj Bože. Gospari, ja sam Tata kojega je Vaša lijena guzica uzrujala. Gospari, radi Vaše i moje djece ne radite to! Lijepo Vam na ulazu od parkinga piše, za korisnike dječjeg vrtića Palčica. Izgledom mi obojica parate stariji od tri godine pa se nadam da znate čitat. Danas kad sam išo uzet svoga sina u vrtić po starom ‘dobrom’ običaju dva auta od vaše firme su i dalje bila parkirana na parkingu od vrtića. Nekad ih je i više. Gospari, da se ovo vaše bezobrazno ponašanje ne ponavlja iz dana u dan, iz godine u godinu, do ovoga reagiranja ne bi došlo. Gospari, da nisam vaše zaposlenike verbalno upozorio u više navrata kada bi ih sreo kraj auta od vaše firme da to ne rade, do ovog reagiranja ne bi došlo. Gospari, da nemam fotografije i dokaze do ovoga reagiranja ne bi došlo. Na kraju krajeva, da ste Vi danas rekli oprostite, razumijemo vas, pomaknut ćemo aute, stariji smo od tri godine iako se ne ponašamo tako i znamo čitati znakove na ulazu u tuđa zemljišta isto kao što znamo graditi kuće i zgrade na privatnim zemljištima kada klijenti to od nas traže, do ovoga reagiranja ne bi došlo. Ali ne, ni malo empatije kod vas nije bilo iako ste možda i sami roditelji pa se iskreno nadam da ćete me razumijet.

Jedna molba za našu Policiju koja je prijatelj djece. Stanite na ulaz od parkinga pa bacite oko ko parking koristi da bi djecu u vrtić doveo, a ko da bi cijelodnevne čari besplatnog parkiranja uživao.
Molim Vas, napravite to radi naših najmilijih.

Maro Car

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist