Kultura

DIJELIMO KARTE Evo prilike za ”Veliki odlazak”

DIJELIMO KARTE Evo prilike za ''Veliki odlazak''

DuList u suradnji s Kazalištem Marina Držića dijeli dvije karte za gostujuću predstavu “Veliki odlazak” koja će se odigrati u subotu s početkom u 20 sati u Teatru Bursa.

„Veliki odlazak“ – monodrama Zdenka Jelčića gostuje 18. i 19. travnja u Kazalištu Marina Držića – Teatar Bursa. Tekst Thomasa Bernharda ‘Minettija’ poslužio je kao temelj kreiranju autobiografske i intimne priče ispričane kroz originalno i nadahnuto kazališno ostvarenje.

Stari glumac Minetti, nakon trideset godina izbivanja sa scene u predvorju hotela u Ostendeu čeka direktora teatra, koji mu je ponudio da još jednom odigra kralja Leara. Silvestarska je večer. Svi luduju, a on čeka. Slučajnim prolaznicima razlaže svoj život… pita se o smislu teatra i čeka.

Glumac Zdenko Jelčić (koji je također preveo, adaptirao i režirao Bernhardov komad) poigrava se s publikom i sa sobom te koristi iskrenost u cilju ogoljavanja. Njegova je glumačka i osobna pobjeda nad smrću ona koju jedino glumci mogu ostvariti, oni umiru na sceni i vraćaju se u život da bi nam potvrdili snagu i dubinu kazališne umjetnosti.

Predstava „Veliki odlazak“ na repertoaru je 18. i 19. travnja s početkom u 20 sati na maloj sceni Kazališta Marina Držića – Teatar Bursa.

Rezervacije ulaznice na tel. 321 088 ili na e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist