Sport

Devet medalja za Judo klub Dubrovnik 1966

Devet medalja za Judo klub Dubrovnik 1966

U subotu se u Zagrebu održalo Prvenstvo Hrvatske za seniore i mlađe kadete. Natjecatelji Judo kluba Dubrovnik 1966 su se vratili sa natjecanja sa čak devet medalja. Anđela Telesmanić je u konkurenciji seniorki do 78kg postala prvakinja Hrvatske. Pobijedila je Nadinu Biljanović iz Judo kluba Lika, Željku Maranić iz Judo kluba Panda Zagreb, a u finalu je pobijedila Marinu Kljajić iz Judo kluba Judokan Požega. Anđeli je ovo peti naslov seniorske prvakinje Hrvatske.
U seniorskoj konkurenciji medalje su još osvojili Mara Lonza u kategoriji do 78 kilograma treće mjesto, Pero Kristić je osvojio bročanu medalju u kategoriji do 100 kilograma. Imao je četiri pobjede i jedan poraz. Stjepo Roko kategorija do 73kg između 28 natjecatelja takođe je osvojio brončanu medalju sa četiri pobjede i jednim porazom kao i Paulo Buterin kategorija do 66kg pobjedom nad Budeš Antom iz Dugava.
U konkurenaciji mlađih kadeta najuspješniji natjecatelj i prvak Hrvatske postao je Ardian Sufaj u kategoriji do 81kg. Ardian je imao četiri borbe sve uspješno odradio i u finalnoj borbi pobijedio Šestan Stipu iz Zadra.
Patrik Prigl do 66kg između 28 natjecatelja sa četiri pobjede i jednim porazom osvojio je brončanu medalju. Brončane medalje su osvojili Anđela Violić do 63 kg koja je polufinalnu borbu izgubila od kasnije pobjednice Klibe, a ostvarila je četiri pobjede. Za treće mjesto pobijedila je Prelec Miu iz Samobora. Bruna Bilić kategorija do 52kg sa jednim porazom i dvije pobjede osvojila treće mjesto.
Plasmane su još ostvarili za seniore Luka Maleš, Karla Buterin sedmo mjesto, Dario Hausvička sa dvije pobjede i dva poraza deveto mjesto, dok je u konkurenciji mlađih kadetkinja Puljić Kristina sa dvije pobjede i isto toliko poraza zauzela sedmo mjesto.
Na PH za seniore i mlađe kadete sudjelovalo je 422 natjecatelja iz 46 klubova. Judo klub Dubrovnik 1966 je i ovaj put bio najuspješniji dubrovački klub sa dvije zlatne i sedam brončanih medalja, te 3 sedma i jednim devetom mjestom i u ukupnom plasmanu između 46 klubova zauzeo sedmo mjesto. Trenutno zauzima šesto mjesto između 68 klubova Hrvatskog judo saveza u Hrvatskom super kupu.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist