Sport

Devet medalja za dubrovačke atletičarke na Međunarodnom natjecanju u Čitluku

Devet medalja za dubrovačke atletičarke na Međunarodnom natjecanju u Čitluku

Atletski klub Dubrovnik sudjelovao je na tradicionalnom 11. međunarodnom atletskom natjecanju „Dani berbe grožđa – Memorijal Bože Gagro 2015″. Boje Atletskog kluba Dubrovnik branilo je osam atletičarki koje su se doma vratile s čak devet medalja.

Marta Musladin (2006) nastupila je u utrci na 60 metara, skoku u dalj i bacanju vortexa i u sve tri discipline osvojila medalju. U utrci na 60 metara s istrčanim vremnom 9,36 Musladin je zauzela prvo mjesto i osvojila zlatnu medalju, a u skoku u dalj sa skokom 4,30 metara osvojila je srebrnu medalju. Musladin je bila uspješna i u bacanju vortexa gdje je u ukupnom poretku s bačenih 31,18 metara zauzela treće mjesto i osvojila brončanu medalju.

Lea Madeško (2004) nastupila je u utrci na 60 metara i bacanju vortexa. U bacanju vortexa s bačenih 41,30 metra osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju.

Nika Tomšić (2007) nastupila je u utrci na 200 metara i s istrčanim vremenom 33,96 osvojila zlatnu medalju ostavivši drugoplasiranu tri sekunde iza sebe.

Ana Plećaš (2002) zbog ozljede nije nastupila u svojim disciplinama, 60 metara i skok u dalj, već je nastupila u bacanju kugle (3 kg) i bacila odličnih 9,70 metara što joj je bilo dovoljno za drugo mjesto i srebrnu medalju. Plećaš je u procesu i priprema za državno prvenstvo u višebojima koje će se održati iduće godine pa je ovaj uspjeh usprkos ozljedi odličan pokazatelj za daljnji rad.

Josipa Habjan nastupila je u u skoku u dalj i sa skočenih 4,36 metara osvojila treće mjesto i brončanu medalju. Habjan je nastupila i u utrci na 60 metara.

Lea Anđušić (2003) nastupila u utrci na 600 metara i s istrčanim vremenom 1:50,87osvojila srebrnu medalju i postavila novi osobni rezultat. U utrci na 60 metara nastupile su još i Martina Velagić – Rakiđija(2003) i Anamarija Marčinko (2007) koja je na žalost doživjela ozljedu u samom cilju.

Ništa manje nije bila uspješna ni dubrovačka štafeta na 4X100 metara koja se u sastavu Anđušić, Madeško, Rakiđija, Habjan pokazala dobitnom kombinacijom i okitila zlatnom medaljom.

Jedanaesti međunarodni memorijalni atletski miting „Dani berbe grožđa – Bože Gagro 2016.“ okupio je 17 atletskih klubova s više od 300 atletičara i atletičarki iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr