Grad

DESTINACIJA ZA 365 DANA Koji su dubrovački hoteli utonuli u zimski san?

DESTINACIJA ZA 365 DANA Koji su dubrovački hoteli utonuli u zimski san?

Dubrovnik, usprkos približavanju božićnih i novogodišnjih blagdana, polako tone u zimski san. Da je tome tako, najbolje svjedoči val zatvaranja kako lokala u Gradu, tako i dobrog dijela dubrovačkih hotela.

Zimski san za mnoge od njih već je počeo budući da su mnogi hoteli već zatvoreni, a nove goste primit će većinom tek s proljeća 2016. godine. Stoga nas je zanimalo tko sve radi, odnosno ne radi tijekom cijele zime, te je li za razliku od prošle godine poboljšana ponuda dočeka Nove godine u onim hotelima koji će raditi u prosincu.

Izuzevši manje, city hotele, koji su tradicionalno otvoreni tijekom cijele godine, došli smo do podatka kako će tijekom cijele zime raditi tek manji broj dubrovačkih hotela (i to redom oni s 5 zvjezdica) – hoteli Hilton Imperial, Rixos Libertas, Dubrovački vrtovi sunca, Sheraton te četiri hotela grupacije Jadranski luksuzni hoteli. S druge strane, u zimski san utonuli su svi smještajni objekti Hotela Maestral, kao i grupacije Valamar Riviera (neki će se zatvoriti tek sredinom prosinca) te Importanne Resorta, tradicionalno je i Hotel Lapad zatvorio svoja vrata, a tu je i dio hotela JLH-a te Grand Hotel Park.

Dobar dio njih to će razdoblje iskoristiti za obnovu i osvježenje hotelskih interijera. Svakako treba istaknuti kako je za razliku od prošle godine, poboljšana i ponuda za najdužu noć u godini. Naime, za razliku od Dočeka 2015. godine koji je bio organiziran u tek dva hotela, za Doček 2016. godine Dubrovčani i njihovi gosti moći će izabrati program u čak pet hotelskih kuća.

Opširnije o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista, koji je u prodaji od srijede.

 

Pročitajte još

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist