Grad

DENIS PAVELA ‘Jedino rješenje je maknuti vozila sa cestovne površine i koristiti iste’

DENIS PAVELA ‘Jedino rješenje je maknuti vozila sa cestovne površine i koristiti iste’

Na svojem je Facebook profilu voditelj Udruge Sigurnost u prometu, Denis Pavela, još jednom ponudio rješenja za probleme slabije protočnosti prometa na dubrovačkim cestama.

Objavu prenosimo u cijelosti:

– Dragi prijatelji, često puta sam isticao kako svake godine prije turističke sezone i za vrijeme iste nailazimo na iste probleme, a to je povećanje zastoja na našim cestama i slabije protočnosti prometa, prvenstveno misleći pritom na naša dva ulaza u Grad (Gruž i Glavica)! Jedino ispravno je otvaranje trećeg ulaza i izlaza iz grada (Vidikovac-Orsula), u cilju smanjenja gužvi na gradskim prometnicama, posebice oko stare gradske jezgre! Shvaćam, investicija je velika, potrebno je vrijeme, ali da baš možemo godinama gledati ove gužve, a ne poduzeti ništa, to ne shvaćam, posebice što GRAD IMA ALTERNATIVU, GRAD IMA CESTE, ALI IH NE KORISTI i nisu u cilju povećanja protočnosti prometa već komercijalne zarade SANITATA, posebice što su to postojeće prometnice na ova dva aktivna ulaza i izlaza!

Stoga mišljenja sam da bi u gradu pojedine ceste trebalo staviti u funkciju građana, čime bi se rasteretile postojeće prometnice i dobilo na protočnosti na predjelu Gruža i Ilijine glavice! Uvijek sam govorio da u Gradu ne smije dolaziti do zatvaranja cesta, pretvaranja istih u pješačke staze, parkirališne trake, već otvarati nove prometnice eventualno zadržati postojeće!!! Stoga prije otvaranja tog eventualnog trećeg ulaza i obećanja investicija silnih milijuna u prometnu infrakstrukturu koji nikada ne zažive evo nešto za što već postoji infrastruktura i to cestovna, ne treba milijune i može biti u kratkom roku! (Stanare GRUŽA na navedenoj cesti njih par koji nemaju vlastitu garažu grad suvlasnik 48 posto Luke, dajte ljudima besplatan parking za par vozila, to vrijedi i za javnu garažu i stanare Zagrebačke koji nemaju vlastitu) ZA MOKOŠICU I NAŠ GRAD jedino rješenje je maknuti vozila sa cestovne površine i koristiti iste! – napisao je Pavela.

Naime, naglasio je kako je potrebno ‘ukloniti vozila sa cestovne površine’ i staviti ih u funkciju građana, a ne postavljati naplate. Također je istaknuo kako je potrebno ‘na području Gruža postaviti dvije prometne trake u oba smjera’, a na Ilijinoj glavici (kraj Vatrogasaca) dvije trake u jednom smjeru.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist