Grad

DENIS ORLIĆ Grad predlaže utaju poreza, mi u tome nećemo sudjelovati!

DENIS ORLIĆ Grad predlaže utaju poreza, mi u tome nećemo sudjelovati!

Nakon što je tijekom današnjeg dana gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio dopis Niku Buliću, predsjedniku Pregovaračkog tima radnog tijela Gradskog vijeća Grada Dubrovnika za pregovore s Društvom prijatelja dubrovačke starine, a vezano za prijedlog polaznih odrednica za dogovorno rješenje odnosa između DPDS-a i Grada Dubrovnika, za DuList je prijedlog komentirao i predsjednik DPDS-a Denis Orlić:

Utaja poreza je kazneno djelo za koje se odgovara po zakonu. DPDS nema namjeru ni javno ni tajno razgovarati o utaji poreza, a jos manje sudjelovati u takvoj raboti. Nas stav će detaljno iznijeti naši pregovarači – komentirao je Orlić današnje Vlahušićevo pismo.

Podsjetimo, gradonačelnik je danas iznio nekoliko smjernica koje prenosimo:

‘Ovo su polazne odrednice koje bi, po mom mišljenju, mogle biti prihvatljive za obje strane:
Pravo namjene prostora na gradskim zidinama i fortifikacijskim utvrdama ostaje u isključivoj nadležnosti DPDS-a, bez mogućnosti Grada Dubrovnika da jednostranim odlukama bez suglasnosti DPDS-e komercijalizira navedene prostore. Smatram da će se time spriječiti bilo kakve dvojbe oko moguće komercijalizacije ili neprimjerenog korištenja cijeloga kompleksa zidina i utvrda ili bilo koje pojedinačne lokacije. Od namjene gradskih prostora DPDS ubire prihod koji je u cijelosti prihod Društva prijatelja dubrovačke starine. ‘

Gradonačelnik je dodao i to kako ‘DPDS samostalno obnavlja zidine sukladno prioritetima koje sam izabire.’
– DPDS-e svoje zadaće, koje proizlaze iz Statuta i godišnjih odnosno srednjoročnih planova aktivnosti, obavlja na cijelom povijesnom prostoru Dubrovačke Republike.Grad Dubrovnik preuzima i organizira naplatu ulaznica na gradske zidine, definiranje radnog vremena i ostale logistike. Grad Dubrovnik preuzima i sve obveze prema zaposlenicima, uključujući one koji trenutno imaju radni odnos s DPDS-om. Grad Dubrovnik se obavezuje od svake prodane karte za zidine i Dubrovačke kartice koja je korištena za posjet zidinama na račun DPDS-e direktno uplatiti postotak vrijednosti ulaznice u istom iznosu koji prema trenutnom ugovoru DPDS placa direktno u središnji državni proračun. DPDS tako prikupljena sredstva troši na način reguliran zakonima Republike Hrvatske, Statutom DPDS-a i novim ugovorom između DPDS-a i Grada Dubrovnika. DPDS zadržava financijsku samostalnost i nije proračunski korisnik – napisao je gradonačelnik i dodao kako DPDS zadržava u svom vlasništvu sva financijska sredstva kojima raspolaže u trenutku potpisivanja novog Ugovora.

Obrazloženje Vlahušićevog prijedloga pročitajte OVDJE.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist