Grad

DELOŽACIJA Katija Šarić napustila gradski stan, sa sinom odlazi u Vis2

DELOŽACIJA Katija Šarić napustila gradski stan, sa sinom odlazi u Vis2

Katija Šarić i njen sin Sean u ponedjeljak su mirno deložirani iz gradskog stana u Antuninskoj ulici te sele u Vis 2 dok su njihovi kućni ljubimci odvedeni na Žarkovicu.

-Životinje su nam dignuli, uzeli smo sa sobom samo najophodnije. Oslanjala sam se na Ustav koji je u ovom slučaju povrijeđen. Ovako se s ljudima ne ponaša. Tu nisam nikad ušla bespravno i tu mi je srce na mjestu. Ušla sam kao podstanarka osobe koja je govorila da je to njeno, a kasnije se saznalo čije je. Mi smo na sudu ostvarili pravo suposjeda, uložili smo u taj stan, ali bilo je lakše izdvojiti nas iz tog stana, od svih prava i proglasiti nas bespravnim korisnicima stana. Imam već jednu ovrhu Grada Dubrovnika na poslovni prostor – rekla je novinarima nakon deložacije vidno potresena Katija Šarić.

Inače, zadnji pokušaj deložacije Katije Šarić iz stana u Antuninskoj, u kojemu je od 2000. godine, bio je u listopadu 2016. godine kada je ista odgođena.

-Ja više nemam državu. Obratila sam se nizozemskoj veleposlanici u Zagrebu, tražit ću azil. Odričem se hrvatskog državljanstva, meni ne treba ovakva džava. Za nju sam puno dala, prvo stan u Mokošici, koji je u ratu cijeli uništen. Kažu mi, što si ga prodala? Prodala sam ga da ljudima ispod mene ne propadaju stanovi zbog moga stana, i tu sam se prevarila. Trebala sam čekati deset godina da ga obnove. Otvorila sam obrt, sam kao i mnogi drugi zbog promjene poreza bila osuđena na propast. I sad sam na ulici. Ovisim o nečijoj milosti jer se sad gradonačelnik smilovao i dao nam sobu u Visu. Znamo tko je u Visu, žao mi je te ljude, ali ja ne pripadam tamo – rekla je Šarić napuštajući stan.

Na pitanje kako je ušla u taj stan uputila je novinare na emisiju na lokalnoj televiziji gdje je, kako kaže, sve objasnila i podastrla dokaze rekavši kako je bila oklevetana i da nikoga nije izbacila iz stana.

Na dodatno pitanje demantira li da je prethodnu stanarku, pok Luiđu Memić, iz stana u Antuninskoj izbacila i ostavila je na ulici, a o čemu su nam i danas govorili neki susjedi u prolazu, rekla je:

-Demantiram to, imam od suda rješenje za suposjed s njom. Vrata su joj bila otvorena, ali ona se nije htjela vratiti dok smo mi tu, a mi nismo htjeli iseliti jer smo u taj stan uložili – rekla je Šarić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist