Aktualno

DEBATA Može li volonterstvo promijeniti svijet?

DEBATA Može li volonterstvo promijeniti svijet?

Volonterski centar Dubrovnik organizira debatu pod nazivom “Može li volonterstvo promijeniti svijet?” koja će se održati u utorak 29. travnja 2014. s početkom u 17 sati na Sveučilišnom kampusu.

Debatirat će studenti druge godine preddiplomskog studija Mediji i kultura društva, a glavni cilj debate jest educiranje o volontiranju i uključivanje mladih u aktivno promišljanje društvene stvarnosti.

Debata se održava u organizaciji Volonterskog centra Dubrovnik i Sveučilišta u Dubrovniku, a uz pomoć Hrvatskog debatnog društva čiji će predstavnik dubrovačke studente pripremati za debatu.

Debata kao strukturirana rasprava podrazumijeva da je unaprijed dogovoreno koliko govornika sudjeluje u debati, kojim redoslijedom oni sudjeluju i koliko vremena imaju za svoje govore. Tako za razliku od rasprava kakve obično vodimo u svakodnevnom životu, u debati sugovornici ne upadaju jedni drugima u riječ, ne drže duge monologe, ne mijenjaju temu o kojoj govore i slično. Stoga debata omogućuje da se na organiziran i civiliziran način raspravlja o određenim idejama.

Ovim putem pozivamo sve zaljubljenike u debatu ili one koji bi voljeli više doznati o debatiranju, a i čuti može li volonterstvo promijeniti svijet da nam se pridruže.

Studentska debata se održava u sklopu projekta inVOLONTIRAMse! financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a kojeg provodi VCD.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist