DuList IN

DASKE KOJE ŽIVOT ZNAČE Tko je sve glumio na Lidranu

DASKE KOJE ŽIVOT ZNAČE Tko je sve glumio na Lidranu

Danas se u Kazalištu Marina Držića održao LiDraNo literalnog, novinarskog i dramsko-scenskog izraza pojedinačnih i skupnih nastupa osnovnih i srednjih dubrovačkih škola.

Teško je izdvojiti miljenike publike, jer svaki je pljesak odzvanjao sve do Pila, pa bi i Držić bio ponosan što se u ‘njegovom’ kazalištu može vidjeti ovakve mlade i talentirane zaljubljenike u glumu.
Publiku je nasmijao scenski nastup Gimnazije Dubrovnik pod nazivom ‘Autobus u snijegu’, a onda ih je ipak malo uozbiljio nastup ‘Ana i Emma’ u zamišljenom prikazu istoimenih junakinja dvaju romana Ema Bovary i Ana Karenjina.

Svake godine su sve bolji i osnovnoškolci, koji bi snažno mogli konkurirati i starijim kolegama. Pa su tako iz osnovne škole Lapad oduševili s predstavom ‘Priča s popreta’, a ovogodišnja škola domaćin OŠ Marina Getaldića publiku je nasmijala s predstavom ‘Puž na carinskom pregledu’.

Žiri koji je bio u sastavu poznatih glumica i glumaca i vrhunskih profesora Hrvatskog jezika nema jednostavan zadatak, pa im na ovoj ulozi ne zavidimo! S veseljem čekamo županijsku smotru Lidrana kako bi još jednom vidili ponos našega Grada i druge mlade talente iz županije!

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist