DuList IN

Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Dan otvorenih vrata peljeških podruma samo je jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Pelješki vinski puti i Udrugu Plavac mali-Pelješac.

Suorganizatori ove manifestacije su  HGK Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, TZO-a, i općine Pelješca. Velika pomoć u pokroviteljstvu tradicionalne manifestacije iskazale su i  DNŽ-a i TZŽ-e Dubrovnik, te Hrvatska turistička zajednica.

Brojnim promocijama vina i turizma pokušava se zainteresirati širi krug ljudi da je vino i turizam na jači adut DNŽ-e. Kolektivna je želja zainteresirati širi krug korisnika, uvaženih proizvođača, trgovaca, ugostitelja i potrošača za bogatu vinarsku proizvodnju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prezentaciju vina izdići na razinu koju prihvaća europski svijet vina. Kako bi se proširila i obogatila vinska ponuda vinari Pelješca po deveti put organiziraju Dane otvorenih vrata peljeških podruma.

U petak 05.prosinca u Trpnju bit će organizirana vinokušnja mladih vina i prikazani film “DOSSIER ZINFANDEL” u organizaciji Udruge vinara i Društvo Bijači iz Kaštela, nakon čega će se održati takmičenje u kuhanju dalmatinskog brodeta uz zabavni program grupe Gusari i KUD-a Poskočica iz Ponikava

U subotu 06.prosinca u Kneževom dvoru u Stonu u 11.sati organiziran je doček uz prezentaciju vina i vinara sa područja općine Ston, nastup KUD-a Poskočica iz Ponikava, HGD Biranj a sve uz pratnju grupe Gusari, nakon čega se kreće u obilazak Peljeških podruma a sve završava u Zadružnom domu u Potomju uz grupu Gusare.

Vinari Pelješca pozivaju Vas da i ove godine dođete u Carstvo vina Pelješca i kušate najbolja hrvatska vina.

 

Program događanja
5.12.2014. – Trpanj

12 – 13.30 – Film „Dossier Zinfandel” (Dom kulture u Trpnju)
14 – 16 – Kušnja mladih peljeških vina
16 – 24 – Natjecanje u spravljanju brodeta (novinarske ekipe, vinski bolgeri i ekipa ’women on wine’)
– Zabavni program – Dom kulture Trpanj

6.12.2014. – Ston, Pelješac
11 – Otvaranje s predstavljanjem vinara u Kneževom dvoru Stona (PZ Stoviš, Rozić, Ćurlin, Marlais, Bukvić, Mato Vlašić)
12 – Posjet pelješkim podrumima (Željko Ledinić, Vukas, Miše Ledinić, Andrović, Miloš, PZ Putniković, Vinarija Dubrava)
13:30 – Predstavljanje vinara s područja Općine Janjina i Trstenika (PZ Pelješki vrhovi, Grgurević, Bezek – Janjina, Džajić, Kunjašić – Trstenik)
Zakuska – vinski gulaš u Domu kulture Janjina)
15 – Posjet vinarijama Općine Orebić (Matuško, Madirazza, PZ Dingač, Boris Violić, Miličić, Matković, Jurica Violić – Potomje)
17 – 23 – Ples i druženje uz Plavac Mali i slatke delicije pelješkog kraja – Dom kulture Potomje

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist